Siden nytår har Flemming Johansson (billedet) haft 57 forskellige hjemmeplejere på besøg, og den store udskiftning går ud over kvaliteten af plejen, fortæller han. Foto: Mikkel Brøgger Petersen
Siden nytår har Flemming Johansson (billedet) haft 57 forskellige hjemmeplejere på besøg, og den store udskiftning går ud over kvaliteten af plejen, fortæller han. Foto: Mikkel Brøgger Petersen
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

57 forskellige hjemmeplejere siden nytår

De mange forskellige hjemmeplejere, der kommer på besøg hos Flemming Johansson, betyder en svingende kvalitet i plejen, fortæller han. Det er især slemt om morgenen, som er et vigtigt tidspunkt for ham

De tre-fire gange om dagen, som 89-årige Flemming Johansson åbner sin dør ind til lejligheden på Grønnevej i Virum for hjemmeplejen, er det altid en overraskelse, hvem der ringer på døren.

Siden nytår har han i en bog skrevet navne på de forskellige hjemmeplejere, der er trådt ind ad døren, og det er blevet til 57 navne, fortæller han.

Flemming Johansson værdsætter at bo i et samfund, hvor man kan modtage hjælp i sit eget hjem, understreger han. Det er han taknemmelig for.

Men i et digt, som han sendte Det Grønne Område, udtrykker han på lettere ironisk vis sin begejstring over, hvordan mange forskellige nationaliteter giver hans pensionisttilværelse krydderi. For reelt mener han, at den store udskiftning påvirker den pleje, han modtager.

”Der er ikke nogen, der ikke gør, hvad de skal. Der er ikke nogen, hvor jeg vil ringe og klage over dem. Men det er problematisk, at jeg skal omstille mig hver gang. Det er svært at uddybe, men det ligger i, hvordan de snakker til en,” fortæller han og oplyser, at han har modtaget hjemmehjælp af borgere fra Kina, Afghanistan, Iran, Irak, Tyrkiet, Italien, Polen og fra Brønshøj.

Læs Flemming Johanssons digt her.

Stabilt om aftenen

Flemming Johansson bliver mellem kl. 9-10.30 hjulpet op fra sengen. Han bliver hjulpet i tøjet, mens han selv klarer barberingen. Én gang om ugen får han også et morgenbad.

Mellem kl. 17-18 hjælpes han med aftensmaden. Hjælpen består i at varme maden i mikrobølgeovnen. Vel at mærke hvis maden er optøet, ellers tager det for lang tid. Som regel klarer han dog selv aftensmaden.

Om aftenen mellem kl. 21.30-22 bliver han hjulpet i seng.

”Når den faste hjemmehjælper ikke kommer om aftenen, så kommer der som regel en anden, jeg er glad for. Det er faktisk primært de to. Det er meget sjældent, at der kommer en tredje person. Men om morgenen kan der komme mange forskellige. Og dem om morgenen er det vigtigste, fordi de skal vaske mig og hjælpe mig i tøjet,” fortæller han.

Flemming Johansson oplever, at det er meget forskelligt, hvordan de mange forskellige hjemmehjælpere går op i deres arbejde.

”Der er stor forskel på de forskellige mennesker, der kommer. Nogle virker glade for, at de kommer her, andre ikke så meget. Der kommer nogle ganske få, som giver udtryk for, at de elsker deres arbejde. De er engagerede. Det gør en stor forskel, hvis du har en, som går op i sit job og snakker hyggeligt til en,” fortæller han.

Læs social- og sundhedsformandens svar på kommunens vikarbrug her.

Videre til den næste

Og netop det at have én at have en hyggelig samtale med er vigtigt for en mand på Flemming Johanssons alder.

”Når man er vant til at tale med mange mennesker, og dem omkring dig dør, så er det vigtigt med nogen omkring sig, der er fornuftige at tale med. Alle, der sidder alene som mig, vil ønske, at hjemmeplejen sad lidt længere. At de kunne være mere menneskelige. De skal ikke høre på mine historier, men bare lidt mere tid til det. Men de skal videre til den næste,” siger han og fortæller, at han gør sit for at komme ind på livet af de mange forskellige plejere, der træder ind ad døren på Grønne vej.

”Jeg spørger, hvor de kommer fra. Sådan er jeg. Så får jeg en dialog i gang. Det er da vigtigt i stedet for det bare er en facade. Derfor siger jeg, at nogle egner sig til dette job, og andre gør ikke,” siger han.

Publiceret: 16. Maj 2017 11:30

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere