Som spejder lærer man selv at finde løsningen på en opgave, frem for at de voksne fortæller præcis, hvordan det skal gøres. Pressefoto

Som spejder lærer man selv at finde løsningen på en opgave, frem for at de voksne fortæller præcis, hvordan det skal gøres. Pressefoto

Prøv spejder for en dag hos 3. Lyngby-gruppe

Inviterer til åbent hus lørdag 31. august med aktiviteter og oplevelser for børn

arrangement Lørdag 31. august kl. 10-14 kan man få en smagsprøve på spejderlivet hos 3. Lyngby-gruppe på Chr. X, Allé 106A, hvor KFUM-Spejderne holder åbent hus med masses af aktiviteter og oplevelser for børn.

Forældre kan deltage og nyde en kop kaffe eller få en snak med spejderlederne, der viser i praksis, hvor sjovt det er at være spejder.

3. Lyngby-gruppe har cirka 150 medlemmer. Man kan starte hos familiespejderne som tre-årig, når man går i børnehaveklasse, kan man blive bæver, og når man går i 2. klasse, kan man blive ulveunge. Med aldersinddelingen sikrer spejdergruppen, at det bliver ved med at være sjovt og udfordrende at være spejder, skriver de i en pressemeddelelse.

Prøv et spejdermøde

Får man lyst til at deltage i et spejdermøde, er der sæsonstart 2.-16.september.

"Så er overflytning overstået, og vi har fået plads til nye," forklarer gruppeleder Søren Vilsøe i pressemeddelelsen.

Man kan se på hjemmesiden www.3Lyngby.dk, hvornår ens aldersgruppe holder spejdermøde eller sende en mail til gruppeleder@3lyngby.dk.

'Spejder for en dag' 31. august kræver ikke tilmelding, men man må meget gerne vise interesse på Facebook.com/3lyngby.

Man lærer ved at gøre

Som spejder er man ude i naturen, man bliver god til at samarbejde, og man udfordrer sig selv og hinanden på ture, løb og lejre. Som spejder lærer man gennem at gøre. Det vil sige, at man lærer selv at finde løsningen på en opgave, frem for at de voksne fortæller præcis, hvordan det skal gøres, skriver spejdergruppen i pressemeddelelsen.

Det koster ikke noget at komme på besøg, men hvis man melder sig ind, er medlemskontingentet cirka 600 kr. pr. halvår.

Spejderlederne er frivillige, så man kan være sikker på, at de penge, det koster at gå til spejder, går til, at børnene kan opleve gode aktiviteter.

Desuden holder man i 3. Lyngby gruppe årligt et loppemarked, der holder kontingent og sommerlejrpriserne nede samtidig med, at det fremmer genbrug.

Unikt fællesskab

Der er mange grunde til at være spejder. Men for mange handler det om, at man oplever et unikt fællesskab gennem friluftsliv og udfordringer. Man tager på ture i ind- og udland, bliver klogere på sig selv og andre, og så lærer man at samarbejde, samtidig med at man får selvtillid til at klare sig på egen hånd, skriver 3. Lyngby-gruppe.

jesl

Publiceret 23 August 2019 16:00