To af de fire danske OL-deltagere går på H.C. Ørsted Gymnasium, Thomas Bro Falkenberg (2. g) og Kasper K. Jakobsen (2. g). Pressefoto

To af de fire danske OL-deltagere går på H.C. Ørsted Gymnasium, Thomas Bro Falkenberg (2. g) og Kasper K. Jakobsen (2. g). Pressefoto

Kemien er god i Lyngby: Fik guldmedalje til kemi-OL i Paris

H.C. Ørsted Gymnasiet hentede en guldmedalje hjem fra kemi-OL i Paris

H.C. Ørsted Gymnasiet har via ekstra fokus på talentudvikling haft stor succes ved den store internationale kemi-OL i Paris denne sommer for studerende på gymnasier fra hele verden.

I alt deltog 80 lande, og det lykkedes for det danske landshold at få en guldmedalje og hele tre bronzemedaljer med hjem.

To af de fire danske OL-deltagere går på H.C. Ørsted Gymnasium i Lyngby , der er DTU’s nabo og uofficielle talentfabrik, nemlig Thomas Bro Falkenberg, 2. g, og Kasper K. Jakobsen, 2. g.

Det er vigtigt for gymnasiet at understøtte de mange elever, som har evner, lyst og vilje til at videreudvikle deres store potentiale inden for naturvidenskab, skriver H.C. Ørsted Gymnasiet i en pressemeddelelse.

Fire danske deltagere

Håbet er, at de i fremtiden kan være med til at finde løsninger på de mange udfordringer, kloden står overfor, for eksempel bæredygtighed og udvikling af livsvigtig medicin.

Hvert land sender fire deltagere, som forinden har været igennem hele fem runder med konkurrencer med en benhård udvælgelse, herunder konkurrencer i Norden. De tre sidste prøver består af en fire timers teoretisk prøve og en fire timers praktisk prøve.

Sværhedsgraden er høj, og konkurrencen er virkelig hård, men Thomas Bro Falkenberg, som starter i 3.g. på matematik-fysisk, blev den lykkelige indehaver af en guldmedalje.

Han er 17 år gammel og kendte ikke meget til kemi før gymnasiet. Men han synes, at kemi er super spændende, da det beskriver vores hverdag:

"Jeg får en forklaring på alt, hvad vi ser, rører ved, smager og lugter. Det giver ligesom en bedre forståelse for verden," fortæller han i pressemeddelelsen.

Vil gerne læse i udlandet

Efter gymnasiet vil Thomas Bro Falkenberg nok gerne læse enten kemi eller datalogi. Han regner med at søge diverse universiteter i udlandet.

Publiceret 23 August 2019 14:00