Flere køber ældre huse for at rive dem ned og bygge nyt op for at kunne spare penge på energi og vedligeholdelse. Pressefoto

Flere køber ældre huse for at rive dem ned og bygge nyt op for at kunne spare penge på energi og vedligeholdelse. Pressefoto

Flere bygger nyt i Lyngby-Taarbæk: Nybyggede parcelhuse er steget med 63 procent

Antal nybyggede parcelhuse i kommunen steget med 63 procent på fem år

bolig Drømmen om et hus efter eget hoved og med minimal vedligeholdelse får flere og flere i Lyngby-Taarbæk Kommune til at springe ud i rollen som nybyggere.

Ifølge tal fra Danmarks Statistik, som Nybolig har analyseret, er antallet af nybyggede parcelhuse i Lyngby-Taarbæk Kommune gået fra 24 i 2013 til 39 i 2018, hvilket svarer til en stigning på 63 procent. Ifølge den lokale mægler kommer tallet til at stige endnu mere de næste år.

"Folk har virkelig fået nybyggerambitionerne tilbage, sandsynligvis på grund af en forbedret økonomi. Derfor tror jeg også, at vi fremover kan forvente at se en stigning i antallet af nybyggere i kommunen, fortæller indehaver af Nybolig i Lyngby Mads Christensen i en pressemeddelelse.

Ejendomsmægleren fortæller, at der er flere, der køber ældre huse kun for at rive dem ned og bygge nyt op-- både fordi det er lettere med et hus, der kræver mindre vedligeholdelse, det er mere klimavenligt, og så kan man spare penge på længere sigt.

Sparer meget på varme

Ifølge Mads Christensen kan varme- og vedligeholdelsesudgifter i en ældre bolig hurtigt løbe op i 60-70.000 kroner om året, og mange af de penge sparer man ved at bygge selv.

"Tid er bare en vigtig faktor i dag, særligt for de travle børnefamilier. Så alt tid, der kan spares på vedligeholdelse af hus og have, det er værdifuldt for familierne. Og dér er nybyggeri en fordel," siger Mads Christensen i pressemeddelelsen.

jesl

Publiceret 17 August 2019 08:00