Brede Værk (udsnit).

Brede Værk (udsnit).

Carsten Legaard udstiller sin fars malerier i påsken

20. april udstiller Carsten Legaard en del af farens malerier

Kunst Nu på lørdag 20. april åbner Carsten Legaard en udstilling af et udsnit af faderen, Anker Legaards, Lyngby-malerier i passagen mellem Gasværksvej og Lyngby Hovedgade nemlig Det Hvide Palæ.

Udstillingen foregår i fri luft fra kl. 9 til 15. Hvis vejret bliver for råt, slutter udstillingen før tid.

"Anker Legaard malede mange landskabsmalerier fra Kongens Lyngby og omegn i perioden 1948 – 2006. De viste malerier er det overlevende udsnit af en samling på mere end tusinde, hvoraf den største del havnede i fugtige kældre og udhuse og gik til. Anker Legaard var en passioneret maler. Når først et maleri var færdigt, interesserede det ham ikke. Han daterede ikke sine malerier, signerede dem ikke, indrammede dem heller ikke. Han stuvede dem af vejen – ofte i en fugtig kælder eller et brændeskur," skriver Carsten Legaard i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Jeg, hans søn, ser en tydelig kunstnerisk nerve i værkerne, men det kan selvfølgelig være en familiesvaghed. Motiverne er i de fleste tilfælde Kgs. Lyngby lokaliteter. Det, synes jeg, gør dem interessante og seværdige ud over malerens egen tid – hans eget nu."

De udstillede malerier er altså kun et lille udsnit af samlingen, og anledningen er, at disse malerier netop er kommet tilbage fra en tur på konservatorværksted.

Kapp

Publiceret 20 April 2019 10:45

SENESTE TV