De glade vindere af årets Creative Business Cup. På billedet ses (fra venstre): Sidste års vinder af CBC Damark, Ron Bader (CEO, Heroic Sport) og vinderne med Lapee, Alexander Egebjerg, Gina Périer og Cathrin Frisemo

De glade vindere af årets Creative Business Cup. På billedet ses (fra venstre): Sidste års vinder af CBC Damark, Ron Bader (CEO, Heroic Sport) og vinderne med Lapee, Alexander Egebjerg, Gina Périer og Cathrin Frisemo

Hæder: Lyngbyfirmaer Lapee er mestre i kreativt iværksætteri

Lapee, der har designet urinal til kvinder, vinder af Creative Business Cup

navne Lyngby-virksomheden Lapee, der har designet og producerer urinaler til kvinder, kan nu kalde sig officiel dansk mester i kreativt iværksætteri.

Lapee vandt den danske finale i Creative Business Cup (CBC) i Bella Center i København og skal nu repræsentere Danmark ved den globale Creative Business Cup finale, der løber af stablen netop i Bella Center 1.-2. juli.

Bag Lapee står de to arkitektstuderende Gina Périer og Alexander Egebjerg.

Udviklingen af produktet afhjælper et problem, som kvinder til alle tider har kendt til: At skulle tisse i det offentlige rum - for eksempel til udendørs festivaler - har været forbundet med lange køer og ventetid ved de ofte overfyldte toiletter.

Sikrer ligestilling

Lapee har fundet en løsning, og det er i enkeltheden, at det geniale - og nu prisbelønnede - koncept ligger: Et mobilt engangs-urinal, der så at sige sikrer ligestilling. Kvinder kan med produktet lade vandet nemt, hurtigt, bekvemt og diskret – nøjagtigt som det foregår ved mændenes pissoir.

Læs mere og se demonstration på www.lapee.dk

Globalt initiativ

Creative Business Cup (CBC) er et globalt initiativ for innovation og iværksætteri, der arbejder for at styrke kreative og innovative iværksætteres potentiale for vækst og udvikling.

Hele året rundt hjælper Creative Business Cup talentfulde startups til at udnytte deres potentiale for vækst og innovation. Det sker blandt andet gennem træning, matchmaking og mentorforløb.

CBC er på få år vokset fra en dansk iværksætterkonkurrence til et globalt initiativ med et netværk større end 5.000 iværksættere og 65 partnerlande. CBC er støttet af både offentlige og private midler verden over.

jesl

Publiceret 19 April 2019 18:00

SENESTE TV