Henrik Schneider og Kristian Lindberg-Poulsen er mændene bag firmaet Senerna, der nu har fået en international designerpris. Pressefoto

Henrik Schneider og Kristian Lindberg-Poulsen er mændene bag firmaet Senerna, der nu har fået en international designerpris. Pressefoto

Stor designpris til DTU-elever

Iværksættere fra DTU modtager international designpris

Erhverv Iværksættervirksomheden Senserna, som er startet af elever fra DTU, har for deres første produkt 'Milkymeter' modtaget den internationalt anerkendte designpris 'Red Dot Award' for produktdesign. En pris som juryen kun giver til produkter med fremragende design.

"Produktet 'Milkymeter' giver forældre muligheden for at varme sutteflasker i mikroovnen til den rigtige temperatur, da denne trådløse teknologi giver besked med blinkende lys direkte fra mikroovnen, når sutteflasken er klar. Netop det at varme sutteflasker til den rigtige temperatur er ikke kun vigtigt for forældrenes bekvemmelighed og nattesøvn. Den rette temperatur er også vigtig for at bevare de vigtige næringsstoffer i modermælken, der ellers er i fare for at gå tabt.

De to ingeniører bag Senserna, Henrik Schneider og Kristian Lindberg-Poulsen deltog i 2016 i Danish Tech Challenge, og fik gennem en finaleplads i det såkaldte acceleratorprogram både mulighed for at bevise interessen for konceptet og for at få kontakt til en investor. Et samarbejde med den svenske designvirksomhed Above Agency om design for manufacturing gjorde det muligt at færdigudvikle produktet, sætte det i produktion og lancere det hos 'Kære Børn' kæden i 2018. Nu har produktet så også fået den fornemme 'Red Dot Award' pris.

Kapp

Publiceret 15 April 2019 08:00

SENESTE TV