Huen blev kastet og så var det ellers farvel til skolen og goddag til et nyt liv. Pressefoto

Huen blev kastet og så var det ellers farvel til skolen og goddag til et nyt liv. Pressefoto

Færdig: Så kørte de ud i livet

Eksamen "Stol på, at I vil kunne klare ethvert benspænd, der end må komme i en verden, der vil stille krav til jer om omstillingsparathed, tilpasningsevne og forandringsvillighed."

Sådan lød de afsluttende ord til studenterne fra rektor Pernille Bogø Bach ved translokationen på handelsgymnasiet i Lyngby i lørdags. Rektoren kredsede i sin tale om det vigtige i at skulle vælge en livsbane, der slår i takt med personligheden:

”Som Søren Kierkegaard sagde det: Det store er ikke at være dette eller hiint, men at være sig selv, og dette kan ethvert menneske, når han vil det.”

”I kom ind som lidt usikre, lidt forsagte, stille og afventende, elever og springer nu ud på den anden side som studenter, med selvtillid, charme og lækkert hår. Rundede af de udfordringer I har stået i, formet af de prøvelser I har været budt og styrket af de benspænd, I har måttet forholde jer til på vejen”.

Over 1000 studenter og pårørende tog del i gymnasiets traditionelle translokationsprogram. Før den højtidelige overrækkelse af eksamensbeviser var der både fællessange og underholdning ved gospelensemblet ”Gospel Sisters”.

Undervejs blev der også uddelt hædersbevisninger og gaver blandt andetpræmierede Danske Bank skolens højeste eksamensgennemsnit. Og her havde man virkelig fået spenderbukserne på, skriver Lyngby Handelsgymnasiet i en pressemeddelelse. Da to elever var havnet på præcis samme gennemsnit, valgte banken at uddele to priser a 5.000 kroner. Og i tillæg var en tredje elev den heldige modtager af et boglegat på 5.000 kr. Sydbank-fonden var også i gavehumør og uddelte et flot rejselegat på hele 10.000 kroner.

Kapp

Publiceret 09 July 2018 16:00

SENESTE TV