Foto: Ernst van Norde/ Ritzau Scanpix

Foto: Ernst van Norde/ Ritzau Scanpix

Et skridt nærmere Superliga-overlevelse:

Lyngby Boldklub vinder samlet over Silkeborg efter at have været bagud med to mål

Lyngby Boldklub vendte 0-2 til 2-2 og kan nu sikre sig Superliga-overlevelse med en samlet sejr over Randers FC

Af
Mikkel Brøgger Petersen

Lyngby Boldklub spillede 2-2 mod Silkeborg og vandt dermed samlet 4-3 i kampen om at undgå nedrykning. Lyngby kan nu med en samlet sejr i de næste to kampe mod Randers sikre sig overlevelse i Superligaen.

Først halvleg på Mascot Park bar præg af vigtigheden af opgøret. Ingen af holdene satsede for alvor i offensiven. Silkeborg var mest på bolden, mens Lyngby kom til at stå dybt i banen, hvor man i stedet for satsede på hurtige omstillinger, der oftest blev igangsat af en evigt fightende Jeppe Kjær.

Man skulle dog kigge langt efter store chancer. Størst dramatik fandt sted i halvlegens start, hvor Silkeborg-angriber Gustaf Nilsson løb Lyngby-målmand Oskar Snorre ned, og ellers var det så som så med højdepunkter.

 

 

Så sort ud

Hvad første halvleg manglede af action, fik man dog i overflod i anden halvleg. Allerede efter få minutter bragte Silkeborg sig nemlig foran. De rødblusede fik bolden ved baglinjen i venstre side, hvor et indlæg blev sparket ind i Lyngbys lille felt. To Lyngby-forsvarer stod underligt passive og kunne se til, at Gustaf Nilsson kom først på bolden og bragte hjemmeholdet foran.

Efter scoringen fortsatte Silkeborg med at have bolden, som det hidtil havde været tilfældet i største dele af kampen. Det var svært at se, at det nu var Lyngby, der havde brug for en scoring. Værre blev det da også, da vikarierende anfører Thomas Sørensen måtte lade sig udskifte. Ifølge TV3 Sport pga. svimmelhed. Ind kom så anfører Mathias Tauber efter 56 minutter.

En ulykke kommer dog sjældent alene. Og efter omkring en times spil bragte Silkeborg sig foran 2-0. Oskar Snorre nåede ud i Gustaf Nilsson, som så ud til at lave frispark mod Lyngby-målmanden, bolden trillede ud til Vladimir Rodic, som kunne sparke Silkeborg foran 2-0.

Comeback

Men så kom der gang i Lyngby. I det 63. minut slog Lyngby kontra. Jeppe Kjær stormede frem ad banen og spillede Adam Sørensen fri i venstre side. Han kom alene igennem mod Thomas Nørgaard og sparkede den ind til 2-1. De to hold lå derfor til at skulle i forlænget spilletid.

Lyngby var dog ikke færdige med målscoringerne. Jesper Christjansen fik en fantastisk stikning i dybden. Han driblede forbi Thomas Sørensen, fik sparket på mål i et forsøg, som lige med nød og næppe kunne snige sig over målstregen.

Silkeborg skulle nu score to gange, hvis de skulle videre, og de pressede da også på. Det var dog uden for alvor at blive farlige, og så kunne Lyngby juble, da dommerens sidste fløjt lød.

Lyngby skal nu møde Randers FC. En samlet sejr i de to kampe betyder overlevelse, mens et nederlag betyder, at man skal møde nummer tre fra 1. division i to kampe om en billet til til Superligaen i næste sæson.

Publiceret 13 May 2018 16:15

SENESTE TV