Derfor skal du fjerne fugleklatter på din bil med det samme

Hvis en fugleklat rammer dig betyder det held, men rammer den din bil kan det give store skader på lakken

Af
Af Ditte Krogh Fischer

Findes der noget værre end at komme ud til din bil og opdage at en fugl har efterladt en gave på lakken. Nej vel. Men skulle du være så uheldig, så er det vigtigt, at du sørger for at fjerne fugleklatten med det samme. På en varm sommerdag hvor bilens lak er opvarmet går der nemlig ikke mere end et par timers tid før lakken har taget skade af fugleklatten, og har lakken først taget skade kan det blive en dyr fornøjelse. Fugleklatter indeholder nemlig så meget syre, at de ætser bilens overfladelak hvilket skaber krakeleringer, som i værste tilfælde kræver en omlakering til flere tusinde kroner. Det er derfor vigtigt at du sørger for at fjerne fugleklatter fra din bil med det samme, og AutoOffer forklarer her, hvordan du bedst gør det.

Sådan gør du

Mange ville nok køre bilen i vaskehallen, hvis der er fugleklatter på lakken, men det er ikke altid nok til at fjerne de genstridige klatter. Der er derfor ingen vej uden om - smøg ærmerne op, grib kluden og giv bilen en god skrubbetur i hånden. Det er dog ikke helt ligegyldigt hvordan du griber lorten an. Du må nemlig ALDRIG bruge en tør klud til at fjerne fugleklatten med. Hvis du tørrer fugleklatten af med en tør klud, vil sandet i fugleklatten nemlig slibe lakken så meget, at du risikerer at der kommer ridser. Det er derfor vigtigt, at du bruger en blød børste eller klud og sørger for at påføre rigeligt med vand, så du er sikker på, at fugleklatten opløses og lakken ikke tager skade. Hvis du vil undgå de ætsende plamager på din bil, så er den eneste udvej at parkere den et sted, hvor den står overdækket som i en garage eller i en parkeringskælder.

Publiceret 09 May 2018 15:26

Det Grønne Område nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Det Grønne Område
SENESTE TV

Hurra næsten weekend

Jeg har sprogeksamen her på fredag, så det fejrer jeg nok her I weekenden. Hvis det er godt vejr, så holder vi nok en barbercue.

Jeg har taget sprog timer her i Sprogcenteret Hellerup og er næsten færdig. Jeg skal nok også bruge noget tid på at arbejde her i weekenden. Min mand har et selvstændigt rengøringsfirma, som vi styrer hjemmefra.

Jeg skal være med til at fejre en 18-års fødselsdag hos en af mine venners venner, som går i min klasse. Det foregår inde i byen, så det bliver en fed tur - håber jeg. Jeg skal også fejre min brors fødselsdag så min weekend er propfyldt med fødselsdage.

Jeg skal til 18- års fødselsdag i Hvidovre. Jeg skal også arbejde lidt for min far i hans firma. Det er et tømrerfirma. Jeg laver alt fra at fikse hans regninger og fakturaer til at hjælpe med det fysiske arbejde. Men det er ikke noget stort, da jeg ikke er uddannet tømrer så jeg hjælper bare.

I weekenden skal jeg i sommerhus med nogle venner. Det er lidt blandet tidligere klassekammerater og venner man har mødt rundt omkring. Søndag skal jeg bare slappe lidt af derhjemme.