Hvis fugleklatter sidder for længe på din bil, kan det ætse din lak.

Hvis fugleklatter sidder for længe på din bil, kan det ætse din lak.

Derfor skal du fjerne fugleklatter på din bil med det samme

Hvis en fugleklat rammer dig betyder det held, men rammer den din bil kan det give store skader på lakken

Af
Af Ditte Krogh Fischer

Findes der noget værre end at komme ud til din bil og opdage at en fugl har efterladt en gave på lakken. Nej vel. Men skulle du være så uheldig, så er det vigtigt, at du sørger for at fjerne fugleklatten med det samme. På en varm sommerdag hvor bilens lak er opvarmet går der nemlig ikke mere end et par timers tid før lakken har taget skade af fugleklatten, og har lakken først taget skade kan det blive en dyr fornøjelse. Fugleklatter indeholder nemlig så meget syre, at de ætser bilens overfladelak hvilket skaber krakeleringer, som i værste tilfælde kræver en omlakering til flere tusinde kroner. Det er derfor vigtigt at du sørger for at fjerne fugleklatter fra din bil med det samme, og AutoOffer forklarer her, hvordan du bedst gør det.

Sådan gør du

Mange ville nok køre bilen i vaskehallen, hvis der er fugleklatter på lakken, men det er ikke altid nok til at fjerne de genstridige klatter. Der er derfor ingen vej uden om - smøg ærmerne op, grib kluden og giv bilen en god skrubbetur i hånden. Det er dog ikke helt ligegyldigt hvordan du griber lorten an. Du må nemlig ALDRIG bruge en tør klud til at fjerne fugleklatten med. Hvis du tørrer fugleklatten af med en tør klud, vil sandet i fugleklatten nemlig slibe lakken så meget, at du risikerer at der kommer ridser. Det er derfor vigtigt, at du bruger en blød børste eller klud og sørger for at påføre rigeligt med vand, så du er sikker på, at fugleklatten opløses og lakken ikke tager skade. Hvis du vil undgå de ætsende plamager på din bil, så er den eneste udvej at parkere den et sted, hvor den står overdækket som i en garage eller i en parkeringskælder.

Publiceret 09 May 2018 15:26

SENESTE TV

Mindeord: Svend Christensen er død

Dorete Dandanell, formand for Diabetes-foreningen I Lyngby-Taarbæk skriver på bestyrelsens vegne mindeord over Svend Christensen,der var et mangeårigt medlem af Diabetesforeningen.

Svend har ydet en uvurderlig indsats for diabetessagen i rigtig mange sammenhænge. Han var formand for Diabetesforeningen i Lyngby-Taarbæk i en årrække, sad i Regionsudvalget for Region Hovedstaden under Diabetesforeningen, hvor han i mange år arrangerede møder for en række kommuner, ligesom han i mange år repræsenterede Diabetesforeningen i Handicaprådet i Lyngby-Taarbæk kommune. Siden 2015 har han været medlem af bestyrelsen for Diabetesforeningen i Lyngby-Taarbæk.

På alle poster kæmpede Svend utrætteligt for at forbedre forholdene for diabetikere – ved oplysning, kvalificerede råd til forvaltningen om at bevillige de bedste - og ikke nødvendigvis de billigste - hjælpemidler og ved deltagelse i hundredvis af arrangementer.

Vi er meget kede af, at Svend er gået bort. Han var meget værdsat og besad en enorm viden. Nu kan vi ikke længere ”slå op i Svend”.

Æret være Svends minde - vore tanker går til familien.