Dommen er faldet den store fartbøde-sag

Østre Landsret stadfæstede byrettens afgørelse fra februar 2017, da tusindvis af bilister blev blitzet af politiets fotovogne på Lyngby Omfartsvej og Helsingørmotorvejen i 2015

Af
Mikkel Brøgger Petersen

Østre Landsret har mandag besluttet at stadfæste dommen fra byretten i sagen om de mange tusinde fartbøder, der tilbage i 2015 blev givet til bilister på Lyngby Omfartsvej og Helsingørmotorvejen.

På Lyngby Omfartsvej blev der givet mere end 5.300 fartbøder i løbet af 14 kontroller i maj og juni 2015. Og på Helsingørmotorvejen blev der sat Danmarksrekord, da der blev udstedt mere end 2.500 bøder på én enkelt dag, da Nordsjællands Politi afholdt 'blitz-krig'. 16.000 bilister passerede uden at blive blitzet. Det skriver Ekstra Bladet.

Bilisterne mente dog, at skiltningen om, at man kun måtte køre 50 kilometer i timen, var mangelfuld.

Fem bilister, som blev blitzet på Lyngby Omfartsvej, og én bilist, som blev snuppet på Helsingørmotorvejen, havde anket deres domme, som består af bøder på 4.000 kroner og 6.000 kroner og betinget frakendelse af kørekortet.

I byretten blev det blandt andet fastslået, at skiltningen havde været både retvisende og tydelig. Landsretten var enig med byretten i denne vurdering. Det skriver Østre Landsret på dens hjemmeside.

 

Publiceret 30 April 2018 11:30