VW på den store Qashqai-jagt

Volkswagens nye SUV med navnet T-Roc står lige nu som ”Best of the Rest” i et salg, der helt domineres af Nissan Qashqai. Nu er spørgsmålet: Har T-Roc, hvad der skal til for at indhente den indtil nu så suveræne japaner?

Af
Af Flemming Haslund

SUV'erne – altså de høje biler med en snært af terrænbil og ”Jeep” over sig – vender op og ned hos bilkøberes valg. Over hele Europa og Danmark med bliver vi bare vildere og vildere med de høje. Og herhjemme er salget af én af SUV'erne på det nærmeste eksploderet: Nissan Qashqai blev den mest købte bil i marts. Der røg godt og vel 1.000 over disken.

Nummer to på SUV'ernes popularitetsliste kommer uendeligt langt efter. Toeren er den nye Volkswagen T-Roc, som vi tester lige her, der med et salg på 301 er nummer 17 på listen. Men er det udtryk for retfærdighed? Har den mere i sig, den nye tysker?

Det korte svar er: Nej, det er ikke retfærdigt. T-Roc har mere i sig.

En Volkswagen

For det første er T-Roc jo en Volkswagen. På trods af Diesel Gate er dét i sig selv en kvalitet her i landet. VW – det er jo kvalitet, det er jo tryghed er den gængse opfattelse, og dermed er der nogenlunde sikkerhed for en god gensalgsværdi, når man skal sælge.

Men hvordan er T-Roc så at køre i? Svaret er kort: Som en Golf, præcist som en Golf. Eller sagt på en anden måde: Som en hvilken som helst ”almindelig” bil.

For mange vil det være en fordel – det er jo bare at sætte sig ind og køre. For andre vil det være en skuffelse. Når man køber en SUV, der jo er en anden type bil, måtte der da gerne følge en eller anden type anderledes oplevelse med. Men det gør der ikke i tilfældet T-Roc. Der er heller ikke yderligere terræn-egenskaber i den høje; den trækker ikke på alle fire hjul, men udelukkende på forhjulene, og den kører ikke på grovere dæk.

Hvad skal man så med en T-Roc overfor en Golf? Først og fremmest, at man kører i en trendy biltype med al den signalværdi, der nu er i det. Men nøgternt bedømt får man ikke mere af noget i en T-Roc i forhold til en Golf.

Men hvad så med T-Roc overfor Qashqai? T-Roc er en nyere konstruktion, der alt i alt virker mere raffineret i sin lyd og i sin komfort. T-Roc har også et lavere forbrug og dermed udslip. Men to gange får T-Roc Qashqai-klø: På prisen og på bagsædepladsen.

Nye T-Roc følger øjeblikkets SUV-mode på alle måder: Lidt høj, lidt kantet, lidt store hjul. Hot mode, en stil mange falder for.

Nye T-Roc følger øjeblikkets SUV-mode på alle måder: Lidt høj, lidt kantet, lidt store hjul. Hot mode, en stil mange falder for.

Er vi bag rattet i en VW Golf? Næ, vi er bag rattet i en VW T-Roc. Som med alt andet er afstanden fra Golf til T-Roc lille i kabinen.

Er vi bag rattet i en VW Golf? Næ, vi er bag rattet i en VW T-Roc. Som med alt andet er afstanden fra Golf til T-Roc lille i kabinen.

Volkswagen T-Roc versus Nissan Qashqai


Bil Motor Effekt Acc. Forbrug Frapris
T-Roc: 1,5 R4 150 hk 10,2 sek. 18,6 km/l 270.977 kr.
Qashqai: 1,6 R4 163 hk 8,9 sek. 17,7 km/l 238.970 kr.
*) Vi sammenligner Volkswagen T-Roc TSI 1,5 med Nissan Qashqai DIG-T 163.

Publiceret 18 April 2018 15:35

Det Grønne Område nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Det Grønne Område
SENESTE TV

Hurra næsten weekend

Jeg har sprogeksamen her på fredag, så det fejrer jeg nok her I weekenden. Hvis det er godt vejr, så holder vi nok en barbercue.

Jeg har taget sprog timer her i Sprogcenteret Hellerup og er næsten færdig. Jeg skal nok også bruge noget tid på at arbejde her i weekenden. Min mand har et selvstændigt rengøringsfirma, som vi styrer hjemmefra.

Jeg skal være med til at fejre en 18-års fødselsdag hos en af mine venners venner, som går i min klasse. Det foregår inde i byen, så det bliver en fed tur - håber jeg. Jeg skal også fejre min brors fødselsdag så min weekend er propfyldt med fødselsdage.

Jeg skal til 18- års fødselsdag i Hvidovre. Jeg skal også arbejde lidt for min far i hans firma. Det er et tømrerfirma. Jeg laver alt fra at fikse hans regninger og fakturaer til at hjælpe med det fysiske arbejde. Men det er ikke noget stort, da jeg ikke er uddannet tømrer så jeg hjælper bare.

I weekenden skal jeg i sommerhus med nogle venner. Det er lidt blandet tidligere klassekammerater og venner man har mødt rundt omkring. Søndag skal jeg bare slappe lidt af derhjemme.