DEBAT:

Genoptræning på borgernes præmisser

Dorthe la Cour, næstformand i social- og sundhedsudvalget (K)

Social- og Sundhedsudvalget drøfter for tiden den omfattende ældreanalyse. Et af elementerne er en styrkelse af genoptræningen, og en løsningsmodel kan være en sammenlægning af de to nuværende centre på sigt. Men det er vigtigt at understrege, at der ikke er truffet politisk beslutning om det, ganske enkelt fordi Social- og Sundhedsudvalget ikke har færdigbehandlet sagen.

Konservative lægger vægt på at få nedbragt ventelisterne til genoptræning til et minimum. For at sikre, at kvaliteten holdes, vil vi også gerne have undersøgt i hvilket omfang genoptræningsanbefalinger fra sygehus, speciallæger og egen læge opfyldes i praksis. Der kan være flere grunde til ændringer i genoptræningen. Det afgørende for os er, at borgerne får en effektiv genoptræning samtidig med, at de er helt trygge i genoptræningsforløbet.

Forvaltningen lægger op til, at de kommer med en løsningsmodel, hvor træningscentrene samles ét sted. Det vil vi gerne se på, ligesom vi gerne tager drøftelsen i udvalget og med vores eksterne samarbejdsparter.

Vi lytter til fagpersonerne på området – ikke mindst medarbejderne – som har påpeget en række opmærksomhedspunkter ved en eventuel sammenlægning af træningscentrene. Særligt de fysiske forhold er vigtige for et godt resultat for borgerne.

Publiceret 14 April 2018 14:00

Det Grønne Område nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Det Grønne Område
SENESTE TV

Tak for hjælp ved færdselsulykke

Vi vil gerne takke de forbipasserende, som tirsdag 29. hjalp med at få os på fode igen efter en færdselsulykke

Vi kom på scooter ned af Engelsborgvej og bremsede lidt sent op for de røde lys.

Vi holdt stille ved de utydelige hvide striber, da en motorcykel kom bagfra og kørte ind i os, så vi væltede om på siden, hvor jeg kom til at ligge under scooteren med min mand delvist ovenpå. En snarrådig dame fra Hillerød, Henriette, standsede sin bil, stod ud og sammen med andre hjalp hun os begge fri af scooteren.

Såvel motorcykelkøreren fra Belgien som vi var ret chokerede.

Han erkendte sin skyld i ulykken, som skyldtes hans uopmærksomhed.

På fortovet gik nogle mennesker, som var utrolig søde til at tilbyde mælk eller vand til os. Disse personer fik vi ikke navne på, og vil derfor gerne bringe dem vores tak. Ligesom vi var taknemmelige over, at Henriette tilbød mig at sidde i sin bil og drikke lidt vand.

Bagefter kørte hun mig hjem til Bondebyen, og vi fik os en lille snak, indtil en af vore naboer kom til og hjalp os med a kontakte 1813 af hensyn til eventuel lægehjælp.

Alle disse rare mennesker vil vi gerne sige tak til for jeres hjælpsomhed og omsorg, det hjalp.

Og heldigvis brækkede vi ikke noget, men blev noget forslåede og har smerter endnu. Og både vi og belgieren er ved at komme os over chokket.

Vi har dog været nødt til at aflyse en rejse til Italien i denne uge.