Mød succesfuld krimiforfatter og prisvindende debutant

Lars Kjædegaard og Tine Høeg skriver nye historier med inspiration fra gamle fotos fra Stadsarkivets samling. Mød dem i Stadsarkivet 19. april. kl. 19.30

portrætter Stadsarkivet har i anledningen af forårets udstilling Lyngbyportrætter inviteret to kreative fiktionsforfattere til at skrive fiktion ud fra gamle fotos af Lyngbyborgere.

Lars Kjædegaard og Tine Høeg har hver udvalgt et fotografi fra arkivets samling af en person, de derefter har gjort til en fiktiv karakter i deres nyskrevne historier. Forfatterne har intet fået at vide om personerne på billederne, og det eneste, historierne har med dem at gøre, er, at hovedpersonerne i dem ser ud som menneskene på billederne.

Med udgangspunkt i de udvalgte portrætfotografier vil de to forfattere læse deres historier op og også give smagsprøver fra andre nedslag i deres forfatterskaber. Det unikke arrangement vil finde sted i den stemningsfulde havesal på landstedet Frieboeshvile, og det er muligt at se udstillingen Lyngbyportrætter på Frieboeshviles 1. sal hvis man kommer i god tid inden arrangementet.

Lars Kjædegaard (f. 1955) er forfatteren bag serien om drabsefterforskerne Anita Hviid og Thor Belling. Han har siden sin debut i 1981 skrevet flere end 25 romaner. Han bliver ofte omtalt som en forfatter, der er særligt god til komplicerede, følelsesmæssige relationer.

Tine Høeg (f. 1985) modtog sidste år BogForums debutantpris for sin roman 'Nye rejsende', der handler om en ung gymnasielærerinde, der indleder en affære med en mand i toget på vej til arbejde. Romanen er på en gang smuk, hjerteskærende og morsom, skrevet i en helt særlig, men lettilgængelig stil.

Arrangementet finder sted 19. april kl. 19.30 på Lyngby-Taarbæk Stadsarkiv, Frieboeshvile, Lyngby Hovedgade 2.

Billetter a 50 kr. købes på lyngbybib.dk. /peb

Og debuttanten

Og debuttanten

Publiceret 11 April 2018 17:00

SENESTE TV