Lisbet Dahl åbnede Bakken med manér:

"Bakken er med tiden blevet mit andet hjem - det er her, jeg hører hjemme"

Den 435. sæson på Bakken er hamret i gang med flere nyheder og udvidet åbning for den kommende sæson

I påsken slog Bakken Dronningeporten op til forlystelsesparkens 435. sæson og fik til åbningen assistance fra Cirkusrevyens Lisbet Dahl.

Det blev en dag fyldt med frøer, med gøgl og fantastisk stemning, men det er også en helt særlig sæson, Bakken i år går i møde. I 2018 vil forlystelsesparken nemlig holde åbent i skolernes efterårsferie og i weekenderne op mod jul.

”Velkommen til et år, hvor vi glæder os meget over at gå fra udelukkende at være en forårs- og sommerpark til at være en sæsonpark, der har åbent i flere af de perioder, hvor vores gæster efterspørger det, vi som forlystelsespark kan tilbyde.”

Sådan åbnede administrerende direktør Nils-Erik Winther sin tale, da han med hjælp fra skuespiller og revychef for Cirkusrevyen Lisbet Dahl officielt åbnede Bakken.

”Bakken er med tiden blevet mit andet hjem - det er her, jeg hører hjemme,” sagde Lisbet Dahl og drejede nøglen om i den store hængelås.

At Lisbet hører til blandt både børn og barnlige sjæle stod klart, da hun spontant sammen med Pjerrot og flere små og store gæster hoppede op i Bakkens splinternye forlystelse 'Frøen'. Derefter prøvede hun kræfter med 'Kraftprøven', men da hverken Lisbet, Pjerrot eller Bakkens direktør formåede at få den helt op at ringe, trådte tidligere kuglestøder og nuværende politiker Joachim B. Olsen under tilråb frem fra folkemængden og fik fyret op under hammeren.

Oldebarn skal på Bakken

Åbningsparaden på Bakken inkluderede også en tur i Bakkens gamle dame fra 1932, 'Rutschebanen'. Sidstnævnte var i selskab med Bakkens direktør Nils-Erik Winther og skuespiller-kollegaerne Henrik Lykkegaard og Niels Ellegaard fra Cirkusrevyen samt cirkusorkestret Come and see the Zirkus. Lisbet havde ellers ikke forceret Rutschebanen, siden de gamle vogntog stadig kørte, men det var et tiltrængt gensyn.

”Jeg elsker Rutschebanen, og jeg elsker Bakken. For mig er det en arbejdsplads, men mest af alt er Bakken for mig folkelighed og hygge, og så er det børnenes sted. For nylig blev jeg oldemor, og jeg glæder mig til igen at komme på Bakken sammen med et lille familiemedlem,” sagde Lisbet Dahl om sit tilhørsforhold til verdens ældste forlystelsespark.

Lisbet har samlet været 31 år i Cirkusrevyen og de seneste 16 som instruktør og revychef.

Åbningsparaden på Bakken inkluderede også en tur i Bakkens gamle dame fra 1932, ’Rutschebanen’. Pressefoto

Åbningsparaden på Bakken inkluderede også en tur i Bakkens gamle dame fra 1932, ’Rutschebanen’. Pressefoto

Aktiviteter i 2018

Bakkens 'afrikanske hjørne' har i år fået et løft: 'Afrokopperne' er omdannet til 'Kaffekopperne', der står smukt i hvide og blå farver, mens børneforlystelsen 'Dumpo' er erstattet af den helt nye forlystelse 'Frøen', hvor hele familien kan være med og nyde en hoppetur. Til de spillegalde er der også kommet tre nye spil til Bakken i år.

Fra Kulturnatten fredag 12. oktober til 21. oktober er der gratis underholdning med Onkel Reje på alle hverdage, der vil være høsttema med inddragelse af Dyrehaven og forskellige aktiviteter for børn og gang i forlystelserne.

I Cirkusrevyens telt vil der være forestilling med Askepot som musical.

Der er jul på Bakken i weekenderne op mod jul 23. november til 22. december med lys, gløgg, nisser og julestemning.

logy

Publiceret 10 April 2018 11:00

SENESTE TV