Frilandsmuseet og lokal teaterforening samarbejder

Foreningen Lyngby-Taarbæk Teaterbørn har indgået et samarbejde med Frilandsmuseet. Undervisningen starter 4. april, og der er plads til flere teaterglade børn på holdet

Af
Af Pernille Borenhoff

Den frivillige teaterforening Lyngby-Taarbæk Teaterbørn har netop indgået et samarbejde med Frilandsmuseet, der betyder, at foreningen kan bruge Bernhard Olsens Teater som øvelokale. Samt at skuespillere tilknyttet museet vil undervise de 9-14-årige børn, der går til teater.

“I bestyrelsen har vi længe talt om, at det kunne være sjovt at lave noget med Frilandsmuseet, og derfor henvendte vi os til dem for høre, om det var noget, de ville være med på,” siger Julie Amsinck, der er medlem af bestyrelsen, og hvis to børn på 9 og 13 år er blandt de, der går til teater.

Initiativ fra forældre

Foreningen Lyngby-Taarbæk Teaterbørn startede for godt to år siden på initiativ af forældre, der primært havde børn på Lundtofte skole. Børnene er siden en gang om ugen blevet undervist af professionelle skuespillere, men da skuespillere har det med at få roller rundt omkring i landet, så var det ifølge Julie Amsinck ikke helt stabilt.

“Vi havde derfor brug for at få en mere fast aftale med nogle skuespillere, og det har vi nu fået, for dem, der skal undervise, er allerede tilknyttet Frilandsmuseet.

Ingen store forestillinger

Det primære er ifølge Julie Asminck ikke, at undervisningen munder ud i en store forestilling.

“Nogle af de steder, man kan gå til scenekunst, er det ret dyrt, og ofte arbejder man hen imod en forestilling, hvor få har hovedroller, og mange har små biroller. Vi synes, at det vigtigste er, at børnene udvikler sig som mennesker og prøver nogle ting af i en alder, hvor de synes, at det er sjovt at lege. Det betyder ikke nødvendigvis, at det munder ud i et storslået stykke, der primært skal vises for forældrenes skyld,” siger hun.

Første undervisningsgang er 4. april, og der er i alt 12 undervisningsgange frem til 20. juni. Det koster 900 kr. inkl. medlemskab af Lyngby-Taarbæk Teaterbørn.

“Pengene går til løn til skuespillerne. Museet stiller lokalerne til rådighed, og i foreningen arbejder vi gratis. Vi gør det, for at børnene kan få den mulighed for at spille teater og lege,” siger Julie.

Vil man høre mere så kan henvende sig til lt.teaterboern@gmail.com.

Publiceret 03 April 2018 10:00

SENESTE TV