Virums basketdamer har ryggen mod muren

Efter storsejr i den første semifinale har Virum tabt de seneste to kampe til Stevnsgade og skal nu vinde onsdag aften i Virumhallen for at bevare håbet om DM-guld

Af
Af Mikael Østergaard

Efter en komfortabel sejr i det første semifinaleopgør mod Stevnsgade kom Virum ned på jorden igen i returkampen i Virumhallen.

Caitlin Ingle var ene om at holde Virum inde i kampen i første halvleg, der endte 46-35 til gæsterne. Siden forsvandt den lille amerikaner ud af billedet, og ligesom Emilie Schirmer, Frederikke Mollerup, Maria Høgh og Ellen Iversen havde hun et utal af boldtab samt hasarderede og upræcise afleveringer. 26 turnovers af Virum blev slutfacit.

Efter pausen arbejdede Virum sig fra 35-51 op på 44-51, men så slog Stevnsgade til igen med hurtigt spil, geniale frispilninger, sikre scoringer og flotte 3'ere. Kun Virums Rudiane Eduardo holdt fanen højt i den periode, hvor hun gang på gang kom til afslutning og scoring, selv om hun var hårdt presset.

Mod slutningen kastede head coach Lars Klussmann håndklædet i ringen og satte udskiftningsbænken på banen. Det var ingen god ide. De unge er endnu ikke modne til topbasketball, og forsvaret var hullet som en si.

Den sørgelige forestilling endte 89-63 til Stevnsgade.

Tabte i overtiden

Så var der anderledes spænding i det tredje opgør i Nørrebrohallen, hvor Virum tabte 71-74 efter forlænget spilletid.

Virum førte med 8 point ved pausen, men 7 minutter uden scoring i tredje periode blev fatalt. Hjemmeholdet kom foran med 3 point, men i slutningen af fjerde periode kom Virum igen i kontrol og var foran indtil kort før slutfløjtet. Så fulgte et boldtab, og Stevnsgade fik udlignet til 69-69 i den ordinære spilletid. Og i overtiden gik det helt galt.

“Vi havde overtaget og burde have vundet, men formår ikke at holde fast i slutfasen. Overordnet var det dog en fin holdindsats og klart bedre end i kampen i Virumhallen”, sagde Claus Braunstein fra Virum Vipers til DGO efter kampen.

Næste kamp spilles onsdag den 4. april kl. 19.30 i Virumhallen.

Caitlin Ingle blev topscorer med 25 point, da Virum tabte stort i Virumhallen. Foto: Claus Braunstein

Caitlin Ingle blev topscorer med 25 point, da Virum tabte stort i Virumhallen. Foto: Claus Braunstein

Publiceret 02 April 2018 20:00

SENESTE TV