Simon Pihl er ved at have fået nok:

’Letbanen skygger for den vigtige debat om vores ældre’

Viceborgmesteren håber at afspore letbanedebatten. Ikke for at slippe for at tale om letbanen, men for at rette fokus på velfærden og ikke mindst den måde, vi behandler vore ældre på

Af
Lars Schmidt

Når den socialdemokratiske viceborgmester, Simon Pihl Sørensen, af lokalpressen bliver stillet spørgsmål om letbanen, stejler han.

For han vil meget hellere tale om, hvordan kommunen behandler sine ældre medborgere. Men den del af debatten overdøves af letbanen, mener han. Og sådan har det været, siden den kommunale valgkamp startede sidste år.

“I valgkampen nåede vi aldrig til den del af debatten, som handler om velfærd. For letbanen fyldte det hele. Og det gør den stadig,” siger Simon Pihl Sørensen til Det Grønne Område:

“På valgdagen fortalte en ældre kvinde med osteoporose (knogleskørhed, red.) mig, da jeg stemte på Kongevejens Skole, at hun kun fik et kvarters hjemmehjælp her 14. dag. Hvad kan man nå på et kvarter på 14 dage? Og så fandt jeg ud af, at der faktisk er ret mange, der kun får op til et kvarters hjemmehjælp her i kommunen - eller mindre. 79 borgere får et kvarter om ugen,” fortæller han.

Læs historien fra valgkampen, hvor en plejehjemsbeboer fortæller, hvordan hun synes, at ældreplejen skal være i Lyngby-Taarbæk Kommune. Læs her

Tal fra forvaltningen

Tallet har han, fordi har tidligere på året bad forvaltningen lave en opgørelse over, hvor mange visiterede der modtager hjemmehjælp af 15, 30 og 45 minutters varighed om ugen.

49 visiterede borgere får mellem 0 og 30 minutters hjemmehjælp om ugen. 79 får kun 14 minutter.

“Er det ikke for sølle, at vi byder nogle af vores borgere så lidt tid til hjemmehjælp? Kan man virkelig give pleje og omsorg med kun et kvarter hver uge eller hver anden uge til rådighed,” spørger Simon Pihl Sørensen:

“Vi har haft en diskussion af, om der skal være mere ledelse på ældreområdet. Set med mine øjne tyder det nu mere på, at der skal flere varme hænder til lokalt. Det er synd for de ældre. Og for personalet, som må være mægtigt frustrerede over kun at kunne give et kvarters hjælp.”

Fik du læst vores personlige portræt af Simon Pihl Sørensen op til kommunalvalget? Ellers kan du læse den her

FAKTA

Hjemmehjælp pr. uge: 1.667 borgere

15 minutter: 79,5 borgere

30 minutter: 570,3 borgere

45 minutter: 217,1 borgere

+45 minutter. 801,4 borgere

Hjemmehjælp på to uger: 664 borgere

30 minutter: 49,7 borgere

60 minutter: 450,6 borgere

90 minutter: 90,1 borgere

+90 minutter: 75,1 borgere

Kilde: Lyngby-Taarbæk Kommune

null

Publiceret 21 March 2018 11:45

SENESTE TV