Lyngby-Horsens:

Fodbolden tabte til fysikken

Gustav Marcussen lyste op, da Lyngby spillede 1-1 med Horsens i grundspillets sidste kamp

Af
Af Mikael Østergaard

For en uge siden blev Gustav Marcussen udtaget til det danske U19-landshold, der den 22. marts møder Østrig og den 27. marts Georgien.

I Lyngby Boldklub har Gustav Marcussen fået fuld spilletid efter det triste farvel til Mikkel Rygaard og Bror Blume, og i søndagens kamp mod Horsens i Superligaen viste han fra starten, hvorfor han er udtaget til landsholdet.

Efter blot et minuts spilletid blev Gustav Marcussen spillet fri i højre side, og fra en spids vinkel kanonerede han bolden på ydersiden af trekantssammenføjningen. Den unge midtbanespiller fortsatte sit høje niveau, og efter 20 minutter kom han til to afslutninger inden for samme minut. Især det sidste forsøg var tæt på at give Lyngby føringen, men Horsens-målmanden reddede.

I det 32. minut headede Jesper Christjansen bolden i nettet, men målet blev korrekt annulleret for offside.

Lyngby fortsatte med at dominere, mens Horsens syntes mest interesseret i uafgjort og dermed det ene point, der ville sikre dem en plads i mesterskabsspillet. Det var dog tæt på jysk føring, da Kjartan Finnbogason efter Horsens' første gennemspillede angreb kom alene igennem med Oskar Snorre, der viste sin klasse med en fornem redning.

I starten af 2. halvleg havde Horsens et brag af et skud på overliggeren, men herefter var billedet det samme: Lyngby forsøgte med vekslende held at spille fodbold, mens Horsens praktiserede kraftfuldt fysisk spil og lange afleveringer som i de glade tv-dage i 70'erne med engelsk fodbold i Tips Lørdag. Det gav ikke mange chancer eller fodboldmæssige lækkerier, men mange hårde dueller og sårede krigere.

Kevin Tshiembe, der var rykket væk fra centerforsvaret og ud på sin naturlige plads som højre back, havde et kvalificeret skud, som Jesse Joronen i Horsens-målet klarede, men ellers var det småt med chancer, og de lidt over 2.000 tilskuere indstillede sig efterhånden på 0-0.

Der skulle da også et straffespark til for at få hul på bylden. En Horsens-forsvarer blokerede et skud med hånden, og Herolind Shala, der for nylig blev udtaget til Kosovos landshold, eksekverede stensikkert til sit første mål i Lyngby-trøjen.

Det lignede en hjemmesejr, men 5 minutter før tid headede Kjartan Finnbogason bolden i mål til 1-1 og dermed en billet til spillet om medaljer og deltagelse i europæiske turneringer. Vi var mange på Lyngby Stadion, der ikke helt forstår, hvordan de er kommet så langt.

Publiceret 18 March 2018 22:30

SENESTE TV