Debat:

Letbanen skal være dyrere

Christian Hjorth, Lyngby Hovedgade 57, Kgs. Lyngby

Nu er letbanen besluttet, og udfordringen er så at få den gennemført uden at ødelægge Lyngbys attraktive centrum. Den foreslåede linjeføring gennem centrum virker håbløs. Gennem Klampenborgvej over Magasinkrydset videre til Lyngby Torv, venstre om Rådhuset, ud på jernbanepladsen, tilbage til Klampenborgvej under viadukten og videre op på Buddingevej, hvor der allerede i dag dårligt er plads til kørebaner, cykelsti og fortov.

Man kunne drømme om en smartere løsning: En linjeføring, der lægges under jorden fra Microsoft på Klampenborgvej, under Magasinkrydset og videre højre om rådhuset under stationen, hvor letbanen elegant kan forbindes med S-toget med en rulletrappe, hvor cykelhandlen ligger i dag. Så er Lyngby centrum reddet. Kan der findes flere penge skylder man de engelske rækkehuse, at letbanen først kommer op i gadeniveau ved Chr Xs alle, så man undgår at skralde alle forhaverne af rækkehusene.

Publiceret 13 March 2018 15:00

Det Grønne Område nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Det Grønne Område
SENESTE TV

Undskyld, men kommunen kan hjælpe, hvis du har alkoholproblem

Undskyld, men Lyngby-Taarbæk Kommune vil gerne hjælpe dig, hvis du har et alkoholproblem! Formand for Liberal Alliance i Lyngby-Taarbæk Kommune, Thomas Frederiksen, skriver i et debatindlæg i Det Grønne Område den 24. maj 2018 ”Undskyld, men kommunen vil gerne vide, om du drikker for meget?”. Thomas Frederiksen mener, at Kommunalbestyrelsen burde have stemt nej til forslaget om, at kommunens frontpersonale tidligt og systematisk skal spørge ind til borgernes alkoholvaner, da han betragter det som en utidig kommunal indblanding i privatsfæren.

I Beskæftigelses- og Integrationsudvalget vil vi gerne understøtte kommunens Sundhedsstrategi - herunder en systematisk og tidlig opsporing af alkoholproblemer. Lyngby-Taarbæk Kommunes sundhedsstrategi for 2016-19 er vedtaget af en enig kommunalbestyrelse – også med opbakning fra LA.

Vi ved, at store mængder alkohol er dårligt for helbredet og at et for stort forbrug af alkohol kan påvirke mange aspekter af livet. Et stort forbrug af alkohol øger desuden risikoen for at falde ud af arbejdsmarkedet eller komme på sygedagpenge og det har store konsekvenser for den enkelte og dennes pårørende. Derudover har det store samfundsøkonomiske konsekvenser. I Danmark vurderes det, at overforbrug af alkohol koster samfundet 13 mia. kr. om året.

Derfor støtter Beskæftigelses- og Integrationsudvalget op omkring en systematisk og tidlig opsporing af alkoholproblemer, når eksempelvis jobcentrets medarbejdere er i kontakt med kommunens borgere – og vi har stor tillid til at medarbejderne møder kommunens borgere med både respekt og professionalisme.