Fra lørdag:

Kunstnerbrødre fra Færøerne udstiller i Klampenborg

Frem til 14. april kan man på Galleri Lars Borelia opleve kunst skabt af brødrene Hans Pauli, Marius og Torbjørn Olsen

Af
Lars Schmidt

I Galleri Lars Borella, Strandvejen 724 i Klampenborg, kan man fra lørdag den 10. marts 2018 udstillingen “FÆRØSK BRODERSKAB // Tegning · Grafik · Maleri” – med de tre færøske kunstnerbrødre Hans Pauli, Marius og Torbjørn Olsen.

Hans Pauli Olsen er skulptør og bosiddende i København, hvor han også er uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi. Han har blandt andet portrætteret flere medlemmer af den danske kongefamilie. På udstillingen viser kunstneren tegninger af kvindelige eller mandlige modeller. Disciplinen modeltegning udøver kunstneren løbende i forhold til skabelse af sine skulpturer.

Marius Olsen er grafiker og bosiddende i Finland, hvor han også er uddannet på Kunstakademiet i Helsinki. I hans produktion ser man en række selvportrætter, der besidder en helt særegen poesi. Som grafiker eksperimenterer Marius Olsen med sammenblandinger af forskellige grafiske teknikker, og hans værker er meget forfinede og raffinerede.

Torbjørn Olsen er en ekspressiv, koloristisk maler. Han er bosiddende på Færøerne. Kunstneren arbejder såvel med landskaber, portrætkunst som religiøse skildringer. Han har udført en række væsentlige udsmykninger, blandt andet altertavler til kirker på Færøerne og i Danmark. På denne udstilling viser han en række modelmalerier, som er blevet til de seneste måneder i Danmark. Maler og model har haft atelier i Galleri Lars Borella.

Der er fernisering lørdag den 10. marts kl. 14-17. Sidste dag er søndag den 14. april.

Publiceret 09 March 2018 13:00

Det Grønne Område nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Det Grønne Område
SENESTE TV