Ugens lokalhistoriske billede:

Dagligvarer til hele Familien Danmark

På C. Schous Fabrikker i Nymølle-Ravnholm fremstillede man dagligvarer til Familien Danmark gennem mange år.

Af
Mette Henriksen

Ugens lokalhistoriske foto Ravnholm Fabrikkerne – som tidligere omfattede en papirfabrik – blev købt af C. Schous Fabrikker i begyndelsen af 1930'erne, og her fik blandt andet Ravnholm Strømpefabrik og Schous Trikotage til huse.

I perioden 1935-1973 var fabrikkerne i Nymølle-Ravnholm således en del af C. Schous Fabriker med hundredvis af lokale udsalg under navnet ”Schous Sæbehus”, placeret over hele landet. Den familiedrevne virksomhed fremstillede alt fra nylonstrømper og undertøj til emalje nummerplader til biler, fajance, vat og tandbørster.

Virksomheden var en af kommunens store arbejdspladser - med 700 ansatte i 1961. Virksomheden oprettede i 1947 sin egen daginstitution i et hus ved siden af fabrikken. Fabrikkens placering langt alting gjorde, at det var vigtigt at tiltrække og fastholde det kvindelige personale, og her havde det stor betydning, at man kunne tilbyde pasningsmuligheder til de ansattes mindre børn. Der blev også reklameret med den smukke beliggenhed og med de gode transportmuligheder med Nærumbanen.

I personalehåndbogen fra 1957 kunne man endvidere læse, at der var gratis kaffe og te i frokostpausen, og at man om sommeren kunne spise sin frokost i den smukke park ved Mølleåen.

I 1973-74 stoppede virksomheden sin produktion.

Publiceret 08 March 2018 20:00

Det Grønne Område nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Det Grønne Område
SENESTE TV