Flere kommer til:

Nu har også Hamalainen købt sig ind i Lyngby Boldklub

Brian Hamalainen, der pt. spiller i Zulte Waregem, går med i gruppen af tidligere Lyngby-spillere, der investerer i klubben. Få et nyt overblik over ejerkredsen her

Af
Lars Schmidt

Lyngby Boldklub fik i februar nye ejere, da gruppen Friends of Lyngby overtog posten som hovedaktionær fra de tidligere ejere, Hellerup Finans, der nu er helt ude af billedet i Lyngby Boldklub.

Kort efter trådte den tidligere Lyngby-spiller og nuværende landsholdsspiller, Andreas Bjelland, til som medinvestor – og nu har endnu en tidligere Lyngby-spiller så meldt sig på banen.

Brian Hamalainen, der spillede 99 kampe for Lyngby Boldklub i perioden 2006-2011, bliver således investor i Lyngby Boldklub A/S sammen med Bjelland, og dermed er der formet en gruppe af tidligere spillere – og nu aktionærer – i Lyngby Boldklub.

”Vi er utrolig glade og stolte over, at tidligere spillere melder deres ankomst og vil hjælpe deres gamle klub i det omfang, de kan. Det er et fantastisk signal til omverdenen og et bevis på, at der er meget stor sympati om vores nye projekt,” siger administrerende direktør Birger Jørgensen i en pressemeddelelse.

Den nye fortælling

En af klubbens nye medejere, Mads Byder, ser udlandsproffernes støtte som et udtryk for den nye fortælling hos De Kongeblå samt indholdet af den nye ejerkreds.

”Det er fantastisk med denne her støtte fra spillere i udlandet. Ikke at økonomien er sikret for evigt med disse overførsler, men signalværdien er stor. Jeg tror, at de både vil sende en tanke til det sted, der hjalp dem på vej og måske sige goddag igen engang i fremtiden. Men vi ser det også som et tegn på, at de tidligere ejere er helt ude, og der bakkes om den seriøsitet og de værdier, der nu er tilbage på dagsordenen i Lyngby Boldklub,” siger Mads Byder i samme pressemeddelelse.

Positive vinde

Bestyrelsesformand Tommy Petersen er enig og supplerer med, at han især hæfter sig ved, at ejerskiftet har givet nye og positive vinde omkring Lyngby Boldklub:

”Vi har renset tavlen i forhold til det til gamle ejerskab. Men arbejdet er ikke slut endnu. Vi er på vej ind i endnu en vigtig fase, hvor vi rydder op og stabiliserer yderligere. Vi er både glade for og ydmyge omkring, at Brian er gået med i Bjelland-gruppen, og at det også tegner til, at flere tidligere Lyngby-spillere går med i den gruppe,” fortæller Tommy Petersen.

I Lyngby Boldklub-regi kom Brian Hamalainen til klubben fra Allerød i ungdomsårene og var en fast del af ungdomsholdene frem til førsteholdsdebuten i 2007.

Hamalainen, der er venstre back, nåede derefter fire sæsoner som førsteholdsspiller for Lyngby i både 1. division og Superligaen, inden han efter 2010/11-sæsonen skiftede til belgisk fodbold og Zulte Waregem.

Her fik han så stor succes, at topklubben Genk hentede ham efter blot en enkelt sæson. Hamalainen var derefter i Genk, indtil han i skiftede i 2016 tilbage til Zulte.

FAKTA

Ejerkredsen

Karsten Hjarsø

Jens Jensen

Mikkel Bo Jensen

Mads Byder

Tommy Petersen

Frederik Heegaard

Birger Jørgensen

Kurt Bo Jensen

Jan Poulsen

Lars Bendixen

Thomas Kofoed Hansen

Erik Frikke

Leif Rørbøl

Henrik Blom

Luca Burmeister

Jørgen Spange

John Lindgaard

Henrik Schimming

Andreas Bjelland-gruppen: Andreas Bjelland, Brian Hamalainen

Publiceret 07 March 2018 14:45

Det Grønne Område nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Det Grønne Område
SENESTE TV