Se video:

5. klasserne nørdede igennem i Science City

Alle Lyngby-Taarbæks 5. klasser har den seneste uge programmeret satelitter og holdt rum-kakaoen varm på Mars

Af
Signe Steffensen

Det startede med et brag, i bogstaveligste forstand, da kommunens 5. klasser i denne uge var inviteret indenfor i Universet Science City. For det var nemlig DTU's dramatiske Science Show, der skød det hele i gang med tårnøje flammer, dampskyer og skumvulkaner.

Science City har til formål at understøtte elevernes nysgerrighed og interesse for naturfag og skabe en oplevelse af, at naturfag er anvendelsesorienteret og i tæt sammenhæng med elevernes hverdagsliv. I Science City skal eleverne løse opgaver, der reflekterer nogle af de muligheder naturvidenskaben og teknologien indeholder.

De forskellige workshops demonstrerer forskellige fagområder fra naturfagsstrategien, og blandt andet skulle eleverne helt analogt dyste om hvem, der hurtigst kunne kode en satelit eller byggene termokande, der kunne holde en rumkakao varm.

Science City er en del af Lyngby-Taarbæk Kommunes naturfagsstrategi og et eksempel på, hvordan kommunen ønsker at skabe fokus på naturfagsundervisning som anvendelsesorienteret og vedkommende for eleverne. Det var studerende fra DTU, der med en sjov og legende tilgang til stoffet sørgede for at gøre dagen rigtig sjov.

For hvad sker der egentlig, når data går tabt i satelitkommunikationen, eller man stikker hånden ned i flydende kvælstof.

Det kan man jo passende spørge en 5. klasses elev om, hvis man kender sådan en.

Workshops i Science City er sponsoreret og udviklet i samarbejde med Novozymes, Microsoft og kommunens egne fagkonsulenter i naturfag og matematik.

DTU Science Show stod for masser af action

DTU Science Show stod for masser af action

Så stille kan 5. klasse elever sidde

Så stille kan 5. klasse elever sidde

Kreativitet i proces

Kreativitet i proces

Satelitter klar til at sende.

Satelitter klar til at sende.

Sådan laver du en termokande til en picnic på Mars

Sådan laver du en termokande til en picnic på Mars

Klar til at finde vand på Mars.

Klar til at finde vand på Mars.

Publiceret 06 March 2018 07:00

Det Grønne Område nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Det Grønne Område
SENESTE TV