Luksusforhold for cykler åbner onsdag morgen:

Cykelkælder på stationen klar

Der er plads til næsten 900 cykler i kælderen, hvor der er direkte adgang til perronen. Cykelkælderen indvies onsdag kl. 8.00

Af
Lars Schmidt

Nu bliver det både meget nemmere af komme af med sin cykel og stige på toget på Lyngby Station. For - godt nok med mere end et halvt års forsinkelse - nu åbner den nye, store cykelkælder.

I kælderen er der plads til 870 cykler.

For at borgerne skal føle sig trygge, byder kælderen på musik, stærkt lys og kameraovervågning, skriver Lyngby-Taarbæk Kommune i en pressemeddelelse.

Her kan man ligeledes læse, at den nye cykelparkeringskælder, som skal gøre det mere attraktivt at cykle og kombinere cyklen med tog og bus, også har informationsskærme, ladestationer til elcykler, pumpe og gode mulighed for aflåsning af cykler.

Det forventes, at cykelparkeringskælderen i alt kommer til at koste ca. 16 mio. kroner. Heraf betaler kommunen ca. 8 mio. kroner. Ca. 3 mio. kroner er tilskud fra Vejdirektoratet.

I januar sidste år skrev vi, at cykelkælderen ville åbne i sommeren 2017. Læs artiklen her

35.000 rejsende

Igennem lang tid har cykelparkeringen på Lyngby Station ikke svaret til pendlernes behov.

”Hver dag er der travlhed og cirka 35 000 rejsende, som kommer på Lyngby Station. Derfor er det vigtigt med gode forhold for cyklister og andre trafikanter. Nu har DSB og Lyngby-Taarbæk Kommune gjort en ekstra indsats for at skabe en moderne og tryg cykelparkering i flotte rammer, og derfor håber jeg også, at mange vil benytte den nye cykelparkering i forbindelse med deres transport. Det vil gøre hverdagen lettere for alle, som bruger stationsområdet,” siger borgmester Sofia Osmani (K) i pressemeddelelsen.

Sigurd Agersnap (SF), formand for teknik- og miljøudvalget supplerer:

”Fodgængerne får også gavn af cykelparkeringskælderen, fordi det bliver nemmere at gå ved Lyngby Station, når cykler ikke længere må parkeres rundt omkring stationen. Og så vil Lyngby-Taarbæk Kommunes arbejde med at forbedre forholdene for cyklisterne også komme bilisterne til gode,” siger han:

“Når det er attraktivt at cykle, og der er bedre muligheder for at kombinere cyklen med offentlig transport, kan flere vælge at cykle, og det kan nedsætte trængsel på vejene.”

Det forventes, at cykelparkeringskælderen i alt kommer til at koste ca. 16 mio. kroner. Heraf betaler kommunen ca. 8 mio. kroner

Det forventes, at cykelparkeringskælderen i alt kommer til at koste ca. 16 mio. kroner. Heraf betaler kommunen ca. 8 mio. kroner

Et godt samarbejde

Også hos DSB er man glade for den nye kælder:

”Det glæder mig, at vi nu i et godt samarbejde med Lyngby-Taarbæk Kommune kan slå dørene op til Lyngby Stations nye cykelparkering. Med åbningen regner vi med, at hovedparten af de mange cykler i arkaden vil blive fjernet, så der bliver bedre plads til de gående til stationen og handlende i butikkerne i stationscentret. For at underbygge dette mål og gøre det nemmere for vores kunder, vil to af de nye adgangsveje til cykelparkeringen have direkte adgang til perronerne,” siger underdirektør i DSB Ejendomme, Jes Transbøl.

Attraktivt at cykelpendle

Lyngby-Taarbæk Kommune arbejder med flere tiltag, der skal gøre det mere attraktivt at pendle på cykel, skriver man i pressemeddelelsen.

To supercykelstier kører nu igennem kommunen, og der er en tredje supercykelsti på vej. De to supercykelstier ”Allerødruten” og ”Ring 4-ruten” går tæt forbi Lyngby Station, og cykelturen kan derfor let kombineres med tog eller bus. Parkeringskælderen kan med fordel benyttes, hvis man kun ønsker at cykle en del af vejen.

Cykelparkeringskælderen bliver indviet onsdag d. 7. marts 2018 kl. 8.00. Indvielsen vil blive markeret med taler, kaffe, croissanter og ibrugtagning af det store, fine parkeringsareal. Alle er velkomne.

Fakta

Lyngby Station ligger tæt på to supercykelstier (”Allerødruten” og ”Ring 4-ruten”).

Lyngby Station er den største station udenfor de centrale stationer i hovedstaden. Det skønnes, at op mod 35.000 pendlere dagligt bruger Lyngby Station.

Cykelparkeringskælderen har plads til 870 cykler .

Før var der ca. 1100 cykelparkeringer i området omkring Lyngby Station

Med kælderen er der næsten 1700 cykelparkeringspladser.

Kælderen er indrettet så den fremstår indbydende og tryg med

Kameraovervågning

Musik

Stærkt lys

Via lysskakte ved trappeadgange kommer der lys og luft til kælderen

Skabe til opladning af elcyklers batterier

Bur til aflåst cykelparkering (Låsen kommer først i løbet af 2018)

Cykelpumpe

Informationsskærme med oplysninger om afgange mv.

Gode adgangsforhold – både ramper og trapper

Publiceret 06 March 2018 17:00

SENESTE TV