Det bliver ved varmestationen til venstre i billedet - og ikke på Circle K-tanken - at der placeres en letbanestation. Hvis altså kommunens indstilling til letbaneselskabet går igennem. Foto: Lars Schmidt

Det bliver ved varmestationen til venstre i billedet - og ikke på Circle K-tanken - at der placeres en letbanestation. Hvis altså kommunens indstilling til letbaneselskabet går igennem. Foto: Lars Schmidt

Letbaneselskabet klar med løsning:

Circle K er meget tæt på redning

En enig kommunalbestyrelse sagde mandag morgen ja til en alternativ placering af den letbanestation, som ellers skulle placeres dér, hvor Circle K ligger i dag. Nu skal letbaneselskabet sige ja, og så er stationen reddet

Af
Lars Schmidt

Det ser nu ud til, at Circle K-tanken på hjørnet af Klampenborgvej og Lundtoftegårdsvej reddes fra at blive eksproprieret og gjort til letbanestation.

På et ekstraordinært møde mandag morgen besluttede kommunalbestyrelsen i enighed at anbefale Hovedstadens Letbane at flytte letbanestationen tættere på Lyngby - helt konkret nogle matrikler længere ned ad Klampenborgvej til ud for ejendommen Lyngbygårdsvej 132 A-132 P, hvor der er materielgård og varmecentral.

Tilbage i maj 2016 overvejede trafikministeren tankens skæbne. Læs om det her

Det skal nok blive ændret

Viceborgmester Simon Pihl Sørensen (S), der stod fadder til forslaget om at reddet Circle K-tanken, fortæller, at letbaneselskabet af egen drift reagerede på kommunalbestyrelsens beslutning for nylig om at finde en løsning for tankstationen.

“Letbaneselskabet har ageret på vores ønske om at få flyttet tanken og er efter undersøgelser i samarbejde med en ekstern rådgiver kommet op med tre alternative placeringer, hvoraf vi har valgt den ene,” fortæller Simon Pihl Sørensen til Det Grønne Område:

“Når letbaneselskabet af egen vilje arbejder for en løsning, så tror jeg på, at vi nok skal få forslaget igennem. Jeg har desuden drøftet det med mine kollegaer på Vestegnen, og de er positive, så det skal nok blive ændret.”

Det har været vigtigt at redde Circle K-tanken, fordi den ejes af de lokale boligselskab og i høj grad er med til at sikre beboerne mod store huslejestigninger. Skulle tanken eksproprieres og boligselskabet miste indtægterne fra tanken, ville beboerne se frem imod store huslejestigninger. Det ser ud til, at de nu kan ånde lettede op.

Publiceret 06 March 2018 11:45

SENESTE TV