Konservative stemt ned:

Flertal siger ja til statens letbane-exit

Konservative stemte imod på det ekstraordinære kommunalbestyrelsesmøde mandag morgen, da man ikke ønskede at overtage statens ansvar og risiko

Af
Mikkel Brøgger Petersen

På et ekstraordinært kommunalbestyrelsesmøde mandag morgen besluttede et flertal i kommunalbestyrelsen bestående af Socialdemokratiet, Venstre, Radikale, SF og Enhedslisten at acceptere, at staten træder ud af letbanen. Konservative stemte imod.

Konservatives begrundelse lød:

”Statens udtræden gør det dårligere for kommunens borgere, så vi stemmer nej. Vi kommer til at overtage statens ansvar og statens risiko,” sagde borgmester Sofia Osmani (K).

Resten af partiernes begrundelse for et ja bundede i, at letbaneprojektet efterhånden er så gennemanalyseret, og at der er taget højde for uforudsete omkostninger og risici, at man ikke har betænkeligheder ved, at staten træder ud.

”Projektet er gennemanalyseret på kryds og tværs. Der er afsat 1,1 mia. kroner til uforudsete udgifter. VI bakker op om statens udtræden, og den risiko, der er ifølge Ernest & Young er minimal, hvis den overhovedet er til stede,” sagde Venstres Søren P. Rasmussen.

null

Publiceret 06 March 2018 10:00

SENESTE TV