Staten vil ud:

Osmani håber til det sidste på, at letbanen droppes

Mandag morgen skal Lyngby sige ja eller nej til statens ønske om at træde ud af letbaneselskabet

Af
Lars Schmidt

I sidste uge godkendte også staten letbanen, men ikke uden at meddele, at man - for at undgå at skulle betale for fordyrelser af projektet - træder ud af letbaneselskabet. Staten fastholder dog den aftalte økonomiske støtte til projektet.

Dog skal kommunerne godkende statens ønske, og mandag kl. 8.15 holder kommunalbestyrelsens i Lyngby-Taarbæk ekstraordinært møde om sagen.

“Beslutningen i kommunalbestyrelsen på mandag handler ikke om for eller imod letbanen. Sagen drejer sig alene om, hvorvidt staten deltager i anlægsfasen eller om de får lov at udtræde af selskabet,” siger borgmester Sofia Osmani (K).

Læs her om den glæde, som de øvrige letbaneborgmestre har ved godkendelsen af letbanen

Siger samtlige kommuner og regionen ja til at lade staten udtræde, vil letbanen blive anlagt som planlagt, og kommuner og region vil overtage statens forpligtigelser. Siger en elle flere kommuner nej til statens ønske om at udtræde, er det op til staten, om man ønsker at gennemføre projektet som part i letbaneselskabet – eller om man I så fald vil lade projektet falde. Sofia Osmani siger:

“For mig er det værst tænkelige scenarie, at flertallet vælger at acceptere statens udtrædelse og dermed at kommunen overtager en del af statens risiko i anlægsfasen. Lyngby-Taarbæk bærer i forvejen en uforholdsmæssig stor del af udgifterne, og jeg ser ingen grund til at risikoen øges yderligere.”

Publiceret 01 March 2018 11:45

Det Grønne Område nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Det Grønne Område
SENESTE TV

Tak for hjælp ved færdselsulykke

Vi vil gerne takke de forbipasserende, som tirsdag 29. hjalp med at få os på fode igen efter en færdselsulykke

Vi kom på scooter ned af Engelsborgvej og bremsede lidt sent op for de røde lys.

Vi holdt stille ved de utydelige hvide striber, da en motorcykel kom bagfra og kørte ind i os, så vi væltede om på siden, hvor jeg kom til at ligge under scooteren med min mand delvist ovenpå. En snarrådig dame fra Hillerød, Henriette, standsede sin bil, stod ud og sammen med andre hjalp hun os begge fri af scooteren.

Såvel motorcykelkøreren fra Belgien som vi var ret chokerede.

Han erkendte sin skyld i ulykken, som skyldtes hans uopmærksomhed.

På fortovet gik nogle mennesker, som var utrolig søde til at tilbyde mælk eller vand til os. Disse personer fik vi ikke navne på, og vil derfor gerne bringe dem vores tak. Ligesom vi var taknemmelige over, at Henriette tilbød mig at sidde i sin bil og drikke lidt vand.

Bagefter kørte hun mig hjem til Bondebyen, og vi fik os en lille snak, indtil en af vore naboer kom til og hjalp os med a kontakte 1813 af hensyn til eventuel lægehjælp.

Alle disse rare mennesker vil vi gerne sige tak til for jeres hjælpsomhed og omsorg, det hjalp.

Og heldigvis brækkede vi ikke noget, men blev noget forslåede og har smerter endnu. Og både vi og belgieren er ved at komme os over chokket.

Vi har dog været nødt til at aflyse en rejse til Italien i denne uge.