Lokalhistorie:

Leg på børnehjemmet Hummeltofte

Hummeltofte har efter en tid som landsted og landbrugsejendom rummet masser af børneliv

Af
Mette Henriksen

 Hummeltofte blev oprindeligt opført som et landsted i midten af 1700-tallet. Landstedet var en del af den landstedskultur, som udviklede sig i Nordsjælland på dette tidspunkt, hvor velhavende københavnerne tog væk fra Hovedstaden og lå på landet om sommeren. Her langt fra byens støj og stank kunne familierne pleje deres netværk og nyde naturen, - og således også her på Hummeltofte, som lå på en del af Frederiksdal Slots jorde.

I løbet af 1800-tallet udviklede stedet sig til en stor landbrugsejendom. I 1883 blev jorden solgt fra og drevet fra en ny avlsgård, og de fleste af de gamle bygninger blev nedrevet.

Den gamle hovedbygning, der i mellemtiden var blevet forhøjet til to etager, anvendtes til privat beboelse. I perioden 1854-65 boede politikeren og biskop D. G. Monrad her. Han stod blandt andet bag udformningen af Grundloven i 1849.

I 1945 købte Lyngby-Taarbæk Kommune ejendommen, og indrettede i 1946 stedet til kommunalt børnehjem. I de følgende år dannede stedet rammen for mange børn. I 1991 nedlagdes børnehjemmet, som var blevet til Hummeltofte Ungdomspension.

Herefter blev der indrettet skovbørnehave i 1992, og i 1993 blev det til en kommunal børneinstitution med navnet Spurvehuset, som også er der i dag.

Publiceret 01 March 2018 20:00

Det Grønne Område nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Det Grønne Område
SENESTE TV