Sensation:

Historisk resultat af Virums tennisherrer

Derimod var det mere forventeligt, at også Lyngby spillede sig i DM-slutspillet

Af
Af Mikael Østergaard

Der blev skrevet et stykke lokal tennishistorie, da Virum-Sorgenfri lørdag eftermiddag sikrede sig billet til DM-slutspillet for hold med en sejr på 4-2 over mægtige Gentofte.

Det startede ellers med, at Virums førstesingle Mohamed Shabib tabte til Philip Ørnøe, men i 2. herresingle vandt Mathias Olsen, da hans svenske modstander, Jonas Berg, kom slemt til skade og måtte køres i ambulance på hospitalet. Stillingen var på det tidspunkt 7-5 5-5 og 10-10 i tiebreak i Gentofte-spillerens favør.

Frederik Nymann vandt 3. herresingle i to sæt, mens Hans Stentoft trods to matchbolde undervejs tabte 4. herresingle 2-6 6-3 og 12-14 i match-tiebreak. Dermed var stillingen 2-2 inden de to herredoubler, der skulle vindes for at komme forbi Gentofte.

Frederik Nymann og Mathias Olsen viste vejen med sejr på 7-5 6-3 over Ole Jensen og Andreas Laulund, inden Mohamed Shabib og Hans Stentoft sikrede sensationen med sejr over Philip Ørnøe og Kasper Warming efter en vanvittig afslutning. Efter 3-6 6-3 vandt Virum-konstellationen match-tiebreaken 14-12, og så gik spillere og tilskuere helt amok.

“Spillerne sidder nu og nyder en enkelt sejrsøl, men har endnu ikke helt forstået det. Vi har måske ikke de bedste spillere, men spillerne har det socialt bedre sammen end alle konkurrenterne. Det er fællesskabet og sammenholdet, der har bragt os så langt”, forklarede sportschef Claus Løppke kort efter triumfen.

Videre trods nederlag

Også Lyngby er klar til DM-slutspillet. Ganske vist endte den sidste kamp i mellemspillet med nederlag på 1-3 mod HIK, men da konkurrenterne til den sidste billet, Hørsholm/Rungsted og Skovbakken, spillede 3-3, var kvalifikationen i hus.

Frederik Løchte Nielsen var i udlandet til en international turnering, men hans afløser som førstesingle, Philip Hjort, gjorde det fint og besejrede Thomas Kromann 1-6 7-6 og 10-6 i match-tiebeak.

Til gengæld tabte Oliver Benneweis Pramming, Tobias Dalskov og Patrich Kristensen alle deres single i to sæt.

På det tidspunkt var kvalifikationen til slutspillet sikret, og derfor blev de to afsluttende herredoubler ikke spillet.

Kampen om medaljer

Medaljespillet finder sted i Ølstykke den 10. og 11. marts, hvor Virum-Sorgenfri og Lyngby får selskab af KB og HIK.

KB og HIK er storfavoritter til at mødes i finalen, men med Frederik Løchte Nielsen på holdet skal man ikke afskrive Lyngby.

Virum-Sorgenfri er på papiret det svageste hold, men forhåbentlig er de unge drenge ikke færdige med at levere sensationer.

Publiceret 26 February 2018 10:00

Det Grønne Område nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Det Grønne Område
SENESTE TV