“Vi skal nu igennem en lang byggeperiode med enorme trafikproblemer for at få en letbane, som det er svært at se bliver til gavn for trafikken”, siger Rasmus Jarlov

“Vi skal nu igennem en lang byggeperiode med enorme trafikproblemer for at få en letbane, som det er svært at se bliver til gavn for trafikken”, siger Rasmus Jarlov

Jarlov:

En trist dag for Lyngby - og for trafikken

Den lokalt valgte konservative folketingspolitiker fortæller, at hans parti til det sidste forsøgte at stoppe letbanen, som nu er endeligt vedtaget

Af
Lars Schmidt

Den sidste beslutning om letbanen er nu truffet. Mens kommunerne længe har været klar til at gennemføre projektet, og regionen også har sagt ja til projektet, har staten manglet den endelige godkendelse.

Den blev truffet i torsdags på et lukket og indtil nu ikke offentliggjort møde i forligskredsen på den store trafikaftale fra 2009, som letbanen er en del af, fortæller den lokalt valgte konservative transportordfører Rasmus Jarlov i en pressemeddelelse.

Konservative foreslog som det eneste parti af disse partier at stoppe projektet, men fik ikke opbakning fra de øvrige partier, fortæller han i pressemeddelelsen. Derfor blev resultatet, at forligskredsen nu har godkendt projektet, og at staten dermed giver grønt lys.

Læs om statens beslutning her:

Rasmus Jarlov, som er valgt i Lyngby-kredsen, ærgrer sig:

”Der er ikke nogen enkelt sag, jeg har brugt mere tid på. Jeg har kæmpet indædt imod letbanen de sidste to et halvt år og synes, det er ærgerligt, at forligskredsen insisterer på at gennemføre et projekt, som hænger så dårligt sammen økonomisk, og som efter min og mange borgeres opfattelse kommer til at give større trafikproblemer end det løser, når vejbanerne på Ring 3 bliver indsnævret for at gøre plads til letbanen.”

”Det er en trist dag for Lyngby og for trafikken i Københavns omegn. Vi skal nu igennem en lang byggeperiode med enorme trafikproblemer for at få en letbane, som det er svært at se bliver til gavn for trafikken”, siger Rasmus Jarlov

Lige som den konservative borgmester i Lyngby-Taarbæk, Sofia Osmani, lover Rasmus Jarlov dog at gå konstruktivt ind i arbejdet med letbanen:

”Når nu letbanen er besluttet, gælder det selvfølgelig om at få den bygget så hurtigt og effektivt som muligt. Der ligger et stort arbejde foran os,” siger Jarlov i pressemeddelelsen.

null

Publiceret 26 February 2018 15:00

SENESTE TV