Borgerforslag om at droppe letbanen:

50.000 stemmer bringer forslaget i Folketinget

Letbanemodstandere gør brug af ny ordning i håbet om at ændre beslutningen om letbanen

Af
Mikkel Brøgger Petersen

Letbanemodstandskampen er endnu ikke slut. Konservatives forslag om en elektronisk borgerafstemning eller en advokatundersøgelse, som skulle afdække muligheder for at trække sig fra letbanesamarbejdet, blev ellers i sidste måned stemt ned af det øvrige økonomiudvalg.

Men folket skal høres. Derfor har Henrik Michael Borsholm Sørensen fra Gladsaxe sammen med tre andre, blandt andet lokale Torben Asbjørn Pedersen, stillet borgerforslaget med titlen 'Stop Hovedstadens Letbane' på borgerforslag.dk.

Man argumenterer følgende:

“Letbanen har et negativt samfundsmæssigt afkast på mere end 8 milliarder i letbanens levetid og vil koste borgerne velfærd og skatteforhøjelser. Store dele af byerne langs letbanen vil blive ødelagt og gøre det sværere for andre trafikformer at komme frem. Vi ønsker derfor, at Folketinget debatterer anlægsloven og letbanen påny og stopper alle planer om en letbane fra Lundtofte til Ishøj. Vi ønsker i stedet, at man satser på en hurtigbus.”

Borgerforslaget blev oprettet 13. februar og løber indtil 12. august. Forslaget har i skrivende stund 219 støtter.

Første forslag i Folketinget

Borgerforslag er et ny ordning, som blev oprettet i år.

Alle personer med stemmeret kan stille et borgerforslag, hvis mindst tre personer vil være medstillere af forslaget.

Støtter 50.000 borgere borgerforslaget, kan det fremsættes som beslutningsforslag og behandlet og stemt om i Folketingssalen.

Det første borgeropslag var en afskaffelse af uddannelsesloftet. Forslaget nåede tidligere på måneden som det første og eneste forslag 50.000 støtter.

Forslaget bliver dog ikke spået mange chancer for at blive vedtaget. Både Venstre, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti har på forhånd udtalt, at de står fast på at begrænse dobbeltuddannelse.

Publiceret 26 February 2018 11:45

Det Grønne Område nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Det Grønne Område
SENESTE TV