DEBAT:

Benyt mulighed for borgerafstemning om letbanen

Nils Peter Astrupgaard, lokallisten Bydelens Stemmer

Hele Danmark kan sørge for en revurdering af letbanen, hvilket kræver 50.000 underskrifter fra hele landet, så staten kan spare tæt på to milliarder kroner, og blandt andet Lyngby-Taarbæk og Gladsaxe som de hårdest ramte kommuner kan spare årlige ekstraudgifter på et sted mellem 15 og 30 millioner kroner.

Lokallisten Bydelenes Stemmer, som jeg repræsenterer, har netop som formål at inddrage borgerne langt mere gennem digitale afstemninger.

Elektriske letbaner på gummihjul/trambus kan dække nøjagtigt samme opgave og medfører samme udbygning, (hvis den ønskes) som en letbane. Se blot til Aalborg, hvor udbygning i gamle industrikvarterer langs den nye trambus allerede er i fuld gang på gamle industrikvarterer.

Jeg vil hellere have køkkener på supersygehuse end letbaner, hvor der ikke er styr på økonomien. Blandt andet har Banestyrelsen ikke godkendt underføring ved Lyngby station og her er der geotekniske problemer af store dimensioner.

Letbaneprojektet er langt fra ordentligt undersøgt - forudsætningerne for EY's revision er givet af Letbaneselskabet og regnestykker kan blive hvad som helst - de afhænger af forudsætningerne. Regionen har lige vist, at den heller ikke kan styre etablering af akuthus på Bispebjerg hospital - en ekstra regning på 300 millioner kroner til os alle sammen i Region Hovedstaden.

De har også fået oplyst, at økonomien holder i letbanen, hvilket dog også forudsætter, at Herlev og Glostrup stationer flyttes, hvilket der ikke er penge til.

Publiceret 25 February 2018 06:00

Det Grønne Område nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Det Grønne Område
SENESTE TV