Fra dyb skuffelse til sjælden jubel

Trods en sejr er Lyngbys håndbolddamer fortsat bundhold efter ugens to kampe

Af
Af Mikael Østergaard

Lyngbys damer i 1. division var igennem hele følelsesregistret, da holdet først mødte SønderjyskE og fem dage senere Rødovre i Lyngbyhallen.

Som bundhold var der ingen forventninger til Lyngby inden opgøret mod det sønderjyske mandskab, der ligger nummer to i 1. division. Men efter en pauseføring på 9-6 steg håbet. SønderjyskE fik ganske vist udlignet til 10-10, men Lyngby slog tilbage og førte 17-15 tre minutter før slutfløjtet. Så gik det helt galt, og nedturen kulminerede, da SønderjyskE scorede til sejr på 18-17 i sidste sekund.

Lyngby var stærkt handicappet af, at Frederikke Gulmark havde sendt afbud på grund af ferie i Thailand, og at holdet kun havde 10 spillere i truppen. Så ikke sært, at man løb tør for kræfter i slutfasen.

De positive elementer blev taget med i bundkampen mod Rødovre, der er isoleret i rækken med kun et enkelt point. Ved pausen var Lyngby i front 13-10, og forspringet blev stille og roligt øget til slutresultatet 24-18.

Kampen bød på et glædeligt gensyn med Julie Møller, der har været skadet hele sæsonen. Det lille, lavtflyvende missil blev sparet i forsvaret, men udnyttede sin hurtighed og klogskab på stregen til at score tre mål. Også en fin kamp af hurtige Alberte Mørk Jensen, ligesom det var en klar gevinst, at Frederikke Gulmark var med igen.

Målscorere mod Rødovre: Cecilie Hartzberg Adsersen 4, Frederikke Gulmark 4, Alberte Willumsen 4 (3), Julie Møller 3, Alberte Mørk Jensen 3, Mette Bejder 2, Pernille Rähr Sørensen 2, Sofie Christensen 1 og Frida Blohm 1.

Lyngby møder AGF 3. marts på udebane og tager den 8. marts imod Roskilde i Lyngbyhallen.

Betingelserne er krystalklare: Begge kampe skal vindes, hvis Lyngby vil holde liv i det spinkle håb om at komme over nedrykningsstregen.

Publiceret 25 February 2018 20:30

Det Grønne Område nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Det Grønne Område
SENESTE TV