DEBAT:

Letbanens budget holder ikke

Vibeke Lentz, Agermånevej 5, Kgs. Lyngby

Flere af letbanens samarbejdspartnere har godkendt letbanens budget, men man har ikke alle udgifterne med, hvilket vil gøre, at letbanen bliver meget dyrere end beregnet.

Man har ikke taget højde for udgifterne til ombygning af Glostrup og Herlev stationer, som vil koste mere end 560 millioner kroner. Dette betyder, at man vil få mange færre passagerer end beregnet, og man vil miste mere end 30 millioner kroner om året i indtægter baseret på letbanens egne budgetter. På 40 år giver det mere end 1.2. milliarder i manglende indtægter. Hvem skal betale de ekstra udgifter?

Yderligere er det oplyst, at staten ikke har afsat penge til ombygningen af de to stationer, hvorved en af forudsætningerne for letbanen ikke er tilstede.

Derfor mener jeg, at man skal lade hele proceduren gå om, så alle udgifterne er medregnet i budgettet for letbanen, inden man vedtager det endelige budget.

Hvad med Lyngby Station er der afsat penge til udbygning af denne station?

Nu må kommunen tage sig sammen. Under valgkampen lovede borgmesteren både i TV-lorry og på møder, at hvis der blev afleveret minimum 3.000 underskrifter imod letbanen, ville der blive afholdt en folkeafstemning om letbanen. Der er afleveret over 3.000 underskrifter. Hvornår får vi den folkeafstemning?

Partierne i kommunalbestyrelsen skal huske, at befolkningen til næste kommunalvalg vil huske, hvem der var for, og hvem der var imod letbanen.

Publiceret 23 February 2018 16:00

Det Grønne Område nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Det Grønne Område
SENESTE TV