DEBAT:

Politikere og DAB-bolig har en anden forståelse af magtfordelingen i Lundtofteparken

Robert Cole, Lundtofteparken 7,1,th., Kgs. Lyngby

Nu er kommunevalget overstået, og politikerne stikker igen hovederne op af skyttegravene og slikker sår efter, at deres visioner for at lave Lundtofte om til en hovedbanegård samt, at det omkringliggende område skulle fortættes med flere boliger, havde fået en hård medfart.

I Lundtofteparken blev beboerne under valgkampen beroliget med, at det var dem, som bestemte, men allerede nu står det klart, at politikerne højere oppe og i samarbejde med DAB-bolig har en anden forståelse af magtfordelingen.

I det Grønne område 30. januar under overskriften ”Pynter på historien om cpr-numrene” afslutter jeg indlægget med en dyster profeti om, hvordan man fremadrettet ville orientere og drage beboerne i Lundtofteparken ind i planerne om overgang til fjernvarme.

At det er en fordel at overgå til fjernvarme fra Vestforbrændingen, er der nok ikke mange indvendinger imod, men måden, som det skal ske på, er nærmest ”diktatorisk”.

Vestforbrændingen har stor interesse i at få så mange tilsluttet deres ledning, som på nuværende tidspunkt er kommet til Lundtoftegårdsvej ved Anker Egelunds vej. Hvis Lundtofteparken tilslutter sig fjernvarmenettet, så er det forberedende arbejde lavet for tilslutning til de højhuse, som man gerne vil bygge mellem Lundtoftegårdsvej og Motorvejen. Man kan derfor være færdig med det meste af arbejdet inden, at Letbanen kommer. Derfor tilbyder man Lundtofteparken en løsning, som i sin enkelthed betyder, at hvis i ikke vil tage den dårlige løsning, så får i ingenting.

På nuværende tidspunkt, så har Lundtofteparken omkring to kilometer. Varmerør mellem blokkene betyder stort varmetab og en ringere mulighed for at styre varmeforsyningen til blokkene. Dette vil fortsætte med den løsning, som Vestforbrændingen tilbyder.

I dag kan man få nogle ganske små enheder, som kan stå i hver blok eller i udvalgte blokke og derved minimere rørføring og dermed varmetab mellem blokkene. Løsningen er dyrere at etablere end Vestforbrændingens løsning, men på sigt langt billigere.

31. januar afholdt afdelingsbestyrelsen så igen et møde om fjernvarme, og som ventet blev tingene bevidst blandet så meget sammen, at ingen af de fremmødte forstod andet end, at Vestforbrændingen ville ofre 1.700.000 kroner på Lundtofteparkens konvertering til fjernvarme, og at det alternative forslag blev fejet af bordet med uvirkeligt prisoverslag og en afvisning af, at Landsbyggefonden som normalt giver tilskud til sådanne projekter, ikke ville give Lundtofteparken et sådan tilskud. Ved nærmere at udspørges, viste det sig, at det var DAB, som ikke mente, at vi skulle søge Landsbyggefonden, og så kan intet jo lade sig gøre, og derfor er det ikke beboerne, der bestemmer, som formanden for beboerforeningen Leif Luxhøj Petersen har ”bildt” beboerne ind, men politikerne. Ja det er atter blevet hverdag.

Publiceret 21 February 2018 15:00

Det Grønne Område nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Det Grønne Område
SENESTE TV