Redaktørens blog:

Det ligner den helt rigtige redning

Af Lars Schmidt, redaktør, Det Grønne Område

KOMMENTAR Hold da op for en uge, vi er kommet ud af. En uge med konstante 'Breaking News'. Var det ikke noget med Jakob Engel-Schmidt, så var det noget med Lyngby Boldklub. Eller en gammel drabssag fra Virum.

Den ene sag sluttede umiddelbart ikke lykkeligt. Forhåbentlig er den dog ikke helt slut endnu. Engel-Schmidt måtte - efter at have modtaget sin straf - en modbydelig og helt urimelig tur i den offentlige gabestok. Den tidligere så afholdte og respekterede unge Venstre-politiker er nu nærmest gået under jorden - uden job, uden valgkreds og i gang med psykologbehandling. Vanæret.

Hvor er det trist.

Vi må håbe, at livet kommer til at forme sig, som han ønsker det, og at han igen lander på benene. Forhåbentlig snart.

Jacob Engel-Schmidt slap ikke afsted med noget, som rigtig, rigtig mange ellers gør: Indtagelse af euforiserende stoffer.

At han var så dum at køre bil med kokain i blodet, kan der ikke siges noget som helst formildende om. Andet end, at vi alle kan glæde os over, at ingen kom noget til. Han har fået sin straf. Og meget mere til. Urimeligt meget mere til. Han er stemplet, hængt ud, har mistet job og politisk karriere.

Det er dét, der er det helt ulykkelige ved denne historie.

Samfundets straf, den, der gives via domstolene, er ikke nok for gadens parlament - og slet ikke, hvis du er en offentlig person.

Er du lovgiver, som Jakob Engel-Schmidt var, da han var i Folketinget, gælder der et helt andet kodeks. Her skal du på ingen som helst måde træde ved siden af, for så er du færdig. Og med de nye tider med sociale medier som styrende kraft i samfundet, ender du i gabestokken. Nådesløst.

Det fortjener ingen.

Læs her om den støtte, som Jakob Engel-Schmidt har fået

Den lykkelige historie

Den anden store historie i sidste uge sluttede lykkeligt. Eller måske rettere: Begynder lykkeligt.

For med redningen af Lyngby Boldklub A/S er der signaleret en ny start. En helt ny start.

Farvel og tak til Hellerup Finans og Torben Jensen. Og goddag og yderst hjerteligt velkommen til Friends of Lyngby, en gruppe lokale forretningsfolk, der reddede klubben på målstregen blot timer, før spillerne skulle til at begære klubben konkurs.

Hellerup Finans kastede 50 mio. kroner efter Lyngby, men fik ikke rigtigt noget ud af det. Det forventer de nye ejere dog. Men nok ikke helt det samme.

Modsat Hellerup Finans og Torben Jensen er formålet med de nye ejeres engagement i Lyngby Boldklub ikke at skabe en forretning, der kan sælges videre til stor fortjeneste.

Nej, de nye ejere har det kongeblå hjerte med sig. Det er folk med den kompetente, vellidte tidligere sportschef Birger Jørgensen i spidsen som direktør. En ejerkreds, der vil udvikling af den klub, som stadig er en af de bedste talentfabrikker i landet. En ejerkreds, som ikke kun vil tjene penge. Nej, man vil tjene klubben. Al ære og respekt for det.

Læs her vores interview med mændene bag Friends of Lyngby

Lige nu har Friends of Lyngby skabt pusterum. Et helle. Et sted, hvor man kan trække vejret uden at skulle gå i panik hele tiden. Der er lavet en slags mellemfinansiering, mens vi venter på at få en stor spiller på banen. Flere har budt sig til, og allerede tirsdag mødes man med én af dem: Den engelske Championship-klub Aston Villa, der kommer til byen for at se på forholdene og snakke med kommunen også. Spændende, hvad dén snak kommer til at dreje sig om. Manchester United og en bundesligaklub skulle også være inde i billedet.

Kommunen er villig til at se på stadionprojekter. Der er kommet ny hovedsponsor til. Landsholdsspilleren Andreas Bjelland har meldt sig på banen som en del af ejerkredsen. Rigtig mange er lige pludselig - efter at Hellerup Finans og Torben Jensen er ude af billedet - klar til at blåstemple projektet Lyngby Boldklub. Massevis af frivillige tilbyder deres hjælp. Interessen for Lyngby Boldklub er pludselig en helt anden, end den var blot for måneder siden. Det skal den nye ejerkreds og klubben forhåbentlig nok udnytte.

Publiceret 13 February 2018 00:00

Det Grønne Område nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Det Grønne Område
SENESTE TV