Finansmand går efter Lyngby Boldklub:

Vil udvikle området omkring stadion

Den tidligere Brøndby-formand og medstifter af FC København, Aldo Petersen, har ifølge Berlingske Business budt på Lyngby Boldklub

Af
Lars Schmidt

Det er ikke fremtidssikring nok, at otte-ti “hjerte-mennesker” har reddet Lyngby Boldklub fra en konkurs nu og her. Og der vil nok gå nogle måneder, før disse “hjerte-mennesker” erkender, at der skal mere til.

Den kapital, de nye ejere har tilført, rækker kun til en redning på den korte bane. Om nogle måneder vil klubben få de samme problemer, som Friends of Lyngby lige har reddet den ud af.

Læs her vores interview med lederne af Friends of Lyngby

Det mener i hvert fald finansmanden, den tidligere Brøndby-formand og FC København-medstifter, Aldo Petersen.

Aldo Petersen fortæller til Berlingske Business, at han har budt på Lyngby Boldklub med henblik på at skabe en hel bydel med 4-500 ungdomsboliger i området omkring Lyngby Stadion.

Hans vision er at skabe aktiviteter, der også kan bruges af DTU, siger han til Berlingske Business.

 

Talentgrundlaget

Finansmanden fortæller, at han fornemmer, at den nye ejerkreds bag Lyngby Boldklub forholder sig åben, og han vil derfor gerne i dialog om den plan, som han mener, vil kunne skabe det langsigtede fundament for Lyngby Boldklub.

Over for Berlingske Business siger klubbens nye formand, Tommy Petersen, at der ikke bliver meldt noget ud i denne uge.

Dog har direktør Birger Jørgensen tidligere understreget, at man i den nye ejerkreds har et sportsligt fokus - også på det lange sigt. Det bliver det store talentgrundlag, der skal føre klubbens bedste hold frem.

Læs her om redningen af Lyngby Boldklub

Hjerte-mennesker

Men det er ikke nok til at kunne drive klubben som en forretning, fastslår finansmanden dog.

“Heldigvis er Lyngby Boldklub reddet, men nu skal det næste store skridt tages. I den form, som Lyngby er i dag, er der slet ikke økonomi nok til at drive det ordentligt videre,” siger Aldo Petersen til Berlingske Business:

“Det, der er sket, er det helt klassiske inden for fodboldens verden - en otte-ti hjerte-mennesker, som foreløbig har fået samlet 10 mio. kroner sammen, går ind og investerer i en fodboldklub. Men det rækker jo kun lige til at betale kreditorerne her og nu, og det er næppe nok til at undgå, at klubben får samme problem igen om nogle måneder.”

Manchester United er muligvis også i spil som kommende samarbejdspartner for Lyngby Boldklub. Læs mere her

Finansfolk er svaret

Svaret er, at der skal finansfolk til at køre klubben, kan man udlede af det, Aldo Petersen siger til Berlingske Business:

“Lokalt er der nok en modstand mod at få finansfolk som jeg selv ind som investorer, men det er ikke muligt at få økonomi i at drive en fodboldklub uden andre aktiviteter,” siger han:

“Men der skal nok gå nogle måneder, før hjerte-menneskene erkender, at det bliver dyrt i længden.”

Læs her om interessen fra investorer

Publiceret 13 February 2018 11:45

SENESTE TV