DEBAT:

Afspær Lundtoftevej-Gammelmosevej i 14 dages letbane-forsøg

Jørgen Thomsen, Humlevænget 11, Kgs. Lyngby

Mange politikere har store visioner og store forslag, som de taler stærkt for, at vælgerkorpset skal acceptere. Det gælder også halvdelen af kommunalbestyrelsen for så vidt angår letbanens lyksaligheder.

De taler imidlertid sjældent om de konsekvenser, deres forslag vil medføre, og evner måske ikke at gennemskue konsekvenserne af de planer, som de firmaer, som skal udføre dem, og som tjener på dem, nok ikke i fornødent omfang har gjort klart for dem. Man taler blot om, at økonomien er i orden, men i det offentlige er det dog altid tilfældet, at der i slutfasen må kræves tillægsbevillinger, så kommunen pådrager sig en stor ukendt gæld, som skatteyderne må betale, og som politikerne ikke har forudset. Så farvel plejehjem, skoler mm.

I forlsaget om letbanen er der imidlertid langt større konsekvenser. Navnlig for bymidten af Lyngby. Men der er ikke gjort praktiske forsøg vedrørende konsekvenserne. Jeg foreslår derfor, at man i en periode på 14 dage, så man ser virkningen heraf, på strækningen Lundtoftevej til Gammelmosevej afspærrer det område, hvor letbanens spor skal være. Det kan gøres billigt med almindeligt vejspærringsmateriel, og man vil dermed høste praktiske erfaring med, hvordan fremtiden vil forme sig i bymidten.

Jeg tror, at man efter dette forsøg vil lade letbanen stoppe ved Buddinge Station, og lade moderne busser fortsat tage sig af passagertransporten i Lyngby-Taarbæk Kommune.

Publiceret 13 February 2018 11:00

Det Grønne Område nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Det Grønne Område
SENESTE TV

Tak for hjælp ved færdselsulykke

Vi vil gerne takke de forbipasserende, som tirsdag 29. hjalp med at få os på fode igen efter en færdselsulykke

Vi kom på scooter ned af Engelsborgvej og bremsede lidt sent op for de røde lys.

Vi holdt stille ved de utydelige hvide striber, da en motorcykel kom bagfra og kørte ind i os, så vi væltede om på siden, hvor jeg kom til at ligge under scooteren med min mand delvist ovenpå. En snarrådig dame fra Hillerød, Henriette, standsede sin bil, stod ud og sammen med andre hjalp hun os begge fri af scooteren.

Såvel motorcykelkøreren fra Belgien som vi var ret chokerede.

Han erkendte sin skyld i ulykken, som skyldtes hans uopmærksomhed.

På fortovet gik nogle mennesker, som var utrolig søde til at tilbyde mælk eller vand til os. Disse personer fik vi ikke navne på, og vil derfor gerne bringe dem vores tak. Ligesom vi var taknemmelige over, at Henriette tilbød mig at sidde i sin bil og drikke lidt vand.

Bagefter kørte hun mig hjem til Bondebyen, og vi fik os en lille snak, indtil en af vore naboer kom til og hjalp os med a kontakte 1813 af hensyn til eventuel lægehjælp.

Alle disse rare mennesker vil vi gerne sige tak til for jeres hjælpsomhed og omsorg, det hjalp.

Og heldigvis brækkede vi ikke noget, men blev noget forslåede og har smerter endnu. Og både vi og belgieren er ved at komme os over chokket.

Vi har dog været nødt til at aflyse en rejse til Italien i denne uge.