Plads til flere venner i Friends of Lyngby:

"Vi skal ikke være Chelsea, men bestå af mange investorer med Lyngby-hjerte"

Tidligere Brede-spiller er en af hovedarkitekterne bag Lyngby Boldklubs redningsplan

Af
Af Mikael Østergaard

En kreds af erhvervsfolk med stort Lyngby-hjerte reddede på målstregen Lyngby Boldklub fra at gå konkurs. I løbet af få dage blev der indsamlet over 10 millioner kroner, der i første gang har sikret klubbens overlevelse sæsonen ud.

Kredsen tæller navne som Mikkel Bo Jensen, Jens Jensen, Karsten Hjarsø, Tommy Petersen, Thomas K. Hansen, Birger Jørgensen, Henrik Blom, Lars Borring, Lars Bendixen, Frederik Heegaard samt Mads Byder, der er blevet talsmand for 'Friends of Lyngby'.

”Alle i ejerkredsen har et forhold til de kongeblå og værdierne i klubben, og derfor har de investeret i projektet. Vi er især glade for, at det store talentarbejde får nyt liv. Det er helt unikt, det man har i Lyngby”, siger Mads Byder, der har været Lyngby-fan hele sit liv, men startede som lilleput i Brede IF.

Her spillede han 3-4 år, inden han rykkede til B93 som junior. Siden skiftede han til Søllerød Boldklub, hvor han spillede nogle år på klubbens bedste seniorhold, inden han i 1997 stiftede FC Vesterbro Alliancen. Han er stadig formand for den lille klub og aktiv på klubbens veteranhold.

Siden er han flyttet fra Vesterbro til Brede, hvor han bor med sin svenske kone og 3 børn.

Professionelt er Mads Byder stifter og ejer af kommunikationsfirmaet Help PR, som han startede i en alder af 28 år. I 2008 udbyggede han med 'Urban Help', og i 2012 supplerede han med endnu et mindre PR-bureau, 'Another Communication'.

Mads Byder er uddannet cand.comm. og har desuden læst PR og Branding på Ryerson University i Toronto.

“I 'Lyngby Friends' er vi foreløbig 10 investorer, men vi vil gerne være 30 eller flere. Lyngby Boldklub skal ikke være en dansk udgave af Abramovich (ejer af den engelske storklub F.C. Chelsea, red.), men skal bestå af mange investorer med Lyngby-hjerte”, siger Mads Byder og tilføjer, at senest har den tidligere Lyngby-spiller, Andreas Bjelland, meldt sig på banen som 'Friend of Lyngby'.

Ny direktør i Lyngby Boldklub er den tidligere sportschef og talentchef, Birger Jørgensen.

Ny direktør

”Dette er starten på et langsigtet projekt, der skal sikre, at der fortsat spilles Superliga-fodbold i Lyngby. Der er i 'Friends of Lyngby'-kredsen en fælles ambition om, at det skal være det store talentgrundlag, der i fremtiden skal præge og føre førsteholdet frem," fortæller Birger Jørgensen, der ikke vil ud med, hvor mange millioner der er kommet ind. Han konstaterer blot, at der er nok, og alle lønninger er betalt, men også at der i det langsigtede projekt ønskes flere penge.

Løsningen kunne være nogle af de udenlandske klubber, der har vist interesse for Lyngby. Det drejer sig om Aston Villa og tre andre seriøse henvendelser, både fra Storbritannien og længere sydpå i Europa. Ifølge DGO's oplysninger er Manchester United en af dem, der har rettet henvendelse.

“Men vi har ikke haft møde med Manchester United," understreger Mads Byder.

Publiceret 12 February 2018 11:45

Det Grønne Område nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Det Grønne Område
SENESTE TV