Lyngby blev kvast af velsmurt maskine:

Tabte til Brøndby efter tumultarisk uge

Trods stor fight var Lyngby chanceløs mod stærke Brøndby

Af
Af Mikael Østergaard

Efter en turbulent periode med konkurstruende skyer kunne man søndag aften omsider blænde op for fodbold på Lyngby Stadion, hvor Brøndby var dagens modstander i forårspremieren i Superligaen.

Mikkel Andersen var småskadet, og lidt overraskende var Oskar Snorre foretrukket i målet på bekostning af Andreas Larsen. Det unge målmandstalent kom hurtigt i aktion, for Brøndby praktiserede sit velkendte presfodbold, der ikke levnede Lyngby-spillerne mange chancer for at spille sig ud problemerne.

Det blev dog hjemmeholdets Kevin Tshiembe, der var tættest på at komme på måltavlen, men begge hans hovedstød gik forbi mål.

I stedet kom Brøndby på 1-0, da Johan Larsen sendte en hård tværaflevering ind foran mål, hvor Kevin Tshiembe hårdt presset af Kamil Wilczek snittede bolden i eget mål. Herfra blev det op ad bakke. Brøndby sad totalt på spillet, og Kamil Wilczek øgede til 2-0 i en situation, hvor Oskar Snorre ikke så sagesløs ud. Til gengæld var Lyngby-keeperen hurtig ude af sit mål, da samme Wilczek kort efter blev spillet fri.

Billedet var det samme efter pausen. Lyngby var ikke i stand til at holde bolden i egne rækker, mens Brøndby diskede op var hurtigt og målsøgende angrebsspil. Så ikke uventet kunne Teemu Pukki øge til 3-0, da Oskar Snorre tøvede på en lang aflevering, så Pukki kunne runde målmanden og sparke bolden i nettet.

Det var tæt på 4-0, da Mathias Hebo sov i timen, men Oskar Snorre klarede paragrafferne. Endnu større var chancen til Kevin Mensah på Temu Pukkis flotte forarbejde, men indskifteren sparkede ubegribeligt over mål i helt fri position.

Fem minutter før tid fik Lyngby belønning for aldrig at give op. Et indlæg fra Gustav Marcussen ramte Brøndbys Paulus Arajuuri i ryggen, og herfra gik bolden i mål til slutresultatet 3-1 til gæsterne.

Ros til Thomas Sørensen, Michael Lumb og Jesper Christjansen, mens det øvrige Lyngby-mandskab havde det svært. Ikke mindst Jeppe Kjær og Mayron George, der slet ikke kom til fadet over for Brøndbys aggressive forsvar.

Nederlaget er ingen katastrofe. Brøndby er et klassemandskab. Spillerne flytter sig godt for hinanden, arbejder stenhårdt i alle kæder og er giftige, hver gang de angriber.

Udsigten til point er klart bedre, når Lyngby lørdag den 17. februar møder Silkeborg IF på JYSK Park og lørdag den 24. februar tager imod AGF på Lyngby Stadion.

Publiceret 12 February 2018 09:00

Det Grønne Område nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Det Grønne Område
SENESTE TV