Foto: Bjørn Nielsen

Foto: Bjørn Nielsen

Opdateret: Medarbejder har det godt efter mindre kemisk udslip hos Haldor Topsøe

Her til formiddag blev politi og beredskab tilkaldt til Haldor Topsøe i forbindelse med et kemisk udslip. Seneste melding er, at den berørte medarbejder har det fint

OPDATERET: Nordsjællands Politi var her til formiddag til stede hos Haldor Topsøe i Lyngby, hvor en person var blevet udsat for Acetonitril i forbindelse med åbning af en ventil.

Der var tale om et mindre spild indendørs, hvor en person blev ramt af Acetonitril på hånden. Vedkommende blev efterfølgende kørt til behandling på hospitalet. Beredskabet kunne samtidig konstare, at der ingen fare var for spredning hverken indendørs eller udendørs. Politi og beredskab forlod området ved 12-tiden.

Medarbejder har det godt

Media Relation Manager hos Haldor Topsoe, Svend Ravn kan fortælle, at de har været i kontakt med medarbejderen, og han fortæller at han har det godt.

"Det er i øvrigt ikke givet, at personen faktisk er blevet ramt af stoffet acetonitril. Det vil de nærmere undersøgelser vise," skriver Svend Ravn fra Haldor Topsoe

Acetonitril er en kemisk forbindelse med den kemiske formel CH₃CN. Denne farveløse væske er meget brandfarlig og farlige ved indtagelse, hudkontakt eller indånding.

Publiceret 21 June 2019 11:07