En 46-årig kørte meget for stærkt ved et vejarbejde på Omfartsvejen. Bilen på billedet har intet med sagen at gøre.

En 46-årig kørte meget for stærkt ved et vejarbejde på Omfartsvejen. Bilen på billedet har intet med sagen at gøre.

46-årig dømt for at køre 40 procent for stærkt på Lyngby Omfartsvej

46-årig mand kørte 73 km/t ved et vejarbejde på Omfartsvejen, hvor man kun måtte køre 50

Af
Jens Berg Thomsen

DØMT En 46-årig mand har forleden fået betinget frakendt sit kørekort i tre år og fået en bøde på 4.000 kroner i Retten i Lyngby, efter han tilbage i maj 2016 kørte mindst 73 kilometer i timen ved et vejarbejde på Lyngby Omfartsvej. Hastigheden på stedet dengang var 50 kilometer i timen, og dermed var overskridelsen på mere end 40 procent af det tilladte.

I dommen kan man læse, at manden havde nægtet sig skyldig på forhånd. Han forklarede i retten, at han først havde set skiltet med grænsen på 50 kilometer i timen ved selve fotovognen, der holdt under en bro.

Den 46-årige fik fremlagt skilteplanen i retten, og her holdt han fast i, at skiltningen ikke havde været tilstrækkelig.

Politiassistenten, der havde været i fotovognen, forklarede imidlertid i retten, at han havde sikret, at skilteplanen var overholdt. Han havde endda tjekket en ekstra gang, da dagen var omme, fordi han vidste, at mange kørte for stærkt på stedet.

Efter at have set skilteplanen fandt retten det bevist, at den 46-årige mand havde passeret et skilt med en hastighedsgrænse på først 70 kilometer i timen og derefter to skilte med grænsen på de 50 kilometer i timen, inden han blev fanget af fotovognen.

Ud over bøden skal den 46-årige betale sagens omkostninger.

Publiceret 03 December 2018 11:45

SENESTE TV