Beredskabschef: "Branden udviklede sig hurtigt og truede med at sprede sig i alle retninger"

Kl. 20.33 fik Beredskab Øst melding om en voldsom brand på Bakken. 25 køretøjer og 60 mand fra tre brandstationer blev sendt af sted

Af
Kathrine Albrechtsen

112 Da beredskabschef for Beredskab Øst, Rasmus Storgaard kl. 20.33 får alarmen om, at der er en voldsom brand i tagkonstruktionen på restauranten 'Balkon 51' på Bakken, vidste han præcis, hvilken nødplan der skulle iværksættes. Alt disponibelt mandskab fra de tre brandstationer i Gentofte og Lyngby blev kaldt til stedet, hvilket talte 25 køretøjer og 60 mand.

"Branden udviklede sig hurtigt og truede med at sprede sig i alle retninger. Vores opgave var at beskytte Rutchebanen og bygningerne, som ligger op til 'Balkon 51', ved at begrænse branden i at sprede sig," siger Rasmus Storgaard til Villabyerne.

Foto: Bjørn Nielsen/www.bpln.dk

Foto: Bjørn Nielsen/www.bpln.dk

Røgdykkere blev i første omgang sendt ind i den brændende bygning, men kom hurtigt ud igen, da risikoen for at taget styrtede sammen, var for stor.

"Det betyder, at vi må slukke branden udefra og må bruge mere vand. At vi fik begrænset branden skyldes knofedt, og at vi var klar over, hvad opgaven gik ud på. Vi erkendte, at løbet var kørt for restauranten, så det handlede om at begrænse brandens retning," siger Rasmus Storgaard.

Det er ikke første gang, at Dyrehavsbakken brænder, så Beredskab Øst har en indøvet nødplan klar, når alarmen lyder.

"Bakken er bygget af træ, som er 100 år gammelt, så der er stor risiko for, at ildebrand spreder sig i alle retninger - og hurtigt," siger Rasmus Storgaard.

Arbejdet hele natten

Beredskab Øst har arbejdet hele natten, og torsdag kl. 10.30 er der stadig 12 mand på stedet, fortæller Rasmus Storgaard.

De slukker gløderne fra branden med hjælp fra en stor kran, som langsomt løfter de brændte bygningsdele over i containerne, som bliver kørt væk.

"Branden er inddæmpet og under kontrol. Vi har sikret branden, så Bakken kan åbne igen kl. 11. Der ligger ingen store brændende bunker, men vi har spærret bygningen af og vil være diskret til stede derude," siger Rasmus Storgaard.

Foto: Bjørn Nielsen/www.bpln.dk

Foto: Bjørn Nielsen/www.bpln.dk

Og her dagen derpå er beredskabschefen meget tilfreds med indsatsen.

"Vi var overlegne over for en alligevel så stor en brand. Den største udfordring den aften var, at Bakken var åben, og mange mennesker skulle væk. Det er altid svært, når mange mennesker skal flytte sig - og man må fortælle, at de skal flytte sig nu!," siger Rasmus Storgaard.

Publiceret 18 October 2018 11:45

SENESTE TV

Mindeord: Svend Christensen er død

Dorete Dandanell, formand for Diabetes-foreningen I Lyngby-Taarbæk skriver på bestyrelsens vegne mindeord over Svend Christensen,der var et mangeårigt medlem af Diabetesforeningen.

Svend har ydet en uvurderlig indsats for diabetessagen i rigtig mange sammenhænge. Han var formand for Diabetesforeningen i Lyngby-Taarbæk i en årrække, sad i Regionsudvalget for Region Hovedstaden under Diabetesforeningen, hvor han i mange år arrangerede møder for en række kommuner, ligesom han i mange år repræsenterede Diabetesforeningen i Handicaprådet i Lyngby-Taarbæk kommune. Siden 2015 har han været medlem af bestyrelsen for Diabetesforeningen i Lyngby-Taarbæk.

På alle poster kæmpede Svend utrætteligt for at forbedre forholdene for diabetikere – ved oplysning, kvalificerede råd til forvaltningen om at bevillige de bedste - og ikke nødvendigvis de billigste - hjælpemidler og ved deltagelse i hundredvis af arrangementer.

Vi er meget kede af, at Svend er gået bort. Han var meget værdsat og besad en enorm viden. Nu kan vi ikke længere ”slå op i Svend”.

Æret være Svends minde - vore tanker går til familien.