Borger i Holte fik fældet 60-årig bedrager

Retten i Lyngby har mandag den 30. juli varetægtsfængslet en 60-årig norsk kvinde i 14 dage for i alt 15 forhold af bedrageri og tyveri. Forholdene er begået over en periode på fire år i hele landet

Af
Signe Steffensen

BEDRAGERI En 60-årig norsk kvinde blev mandag varetægtsfængslet i en sag om flere tilfælde af bedrageri og tyveri.

Kvinden blev anholdt mandag morgen, efter at en borger henvendte sig til politiet med information om, hvor kvinden befandt sig.

Dagen før havde borgeren mødt den 60-årige kvinde ved Vejlesø i Holte, hvor det angiveligt lykkedes kvinden at få den kvindelige borger til at låne sig 1600 kr. ved at fortælle en historie om, at hun havde glemt sin pung i sin søns bil, som nu var på vej til Norge, og at hun derfor manglede penge til et sted at overnatte.

Borgeren fattede efterfølgende mistanke til historien og søgte derfor på kvindens navn på nettet, hvor det viste sig, at der var tale om en kendt bedrager, ligesom hun fandt frem til hotellet, hvor kvinden skulle opholde sig. Hun besluttede sig for at opsøge kvinden mandag morgen for at få sine penge tilbage.

I den forbindelse kontaktede borgeren politiet, som ved ankomsten til hotellet anholdt den 60-årige kvinde, som efterfølgende blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Lyngby.

" Der er tale om en kvinde, som angiveligt har bedraget hjælpsomme borgere flere gange før og i hele landet, så vi skal nu i gang med at samle og undersøge sagerne," udtaler politikommissær Allan Lørup fra Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Kvinden har så sent som i forrige uge angiveligt bedraget en bedemand i Herlev med en tilsvarende historie.

" Vi vil gerne opfordre til, at man tænker sig godt om, inden man låner penge eller andre værdigenstande til personer, man ikke kender. Vi skal ikke leve i en verden, hvor vi ikke kan hjælpe andre mennesker, men man skal huske at bruge sin sunde fornuft. I denne sag har den nu varetægtsfængslede dog efter det oplyste været ekstremt god til at svindle, og derfor er det angiveligt lykkedes hende at bedrage et større antal personer," slutter Allan Lørup.

De 15 forhold mod den 60-årige kvinde efterforskes nu med henblik på tiltale.

Undgå at blive snydt

Nordsjællands Politi opfordrer til, at man tænker sig om, når fremmede personer beder om økonomisk hjælp af en vis størrelse. Vælger man alligevel at låne penge ud, er det en god ide at:

- bede om gyldigt ID med billede

- tage et billede af personen

- få et telefonnummer på personen og kontrollere dette

- google personen og se, hvilke informationer man kan finde om vedkommende

- bruge sin sunde fornuft i forhold til personens troværdighed

- undlade at låne mere ud til fremmede, end man har råd til at miste.

Publiceret 01 August 2018 10:00

SENESTE TV