Har du set denne mand, så hører Nordsjællands Politi meget gerne fra dig. Pressefoto

Har du set denne mand, så hører Nordsjællands Politi meget gerne fra dig. Pressefoto

Efter skyderi i Lyngby: Denne mand efterlyses for drabsforsøg ved højlys dag

Nordsjællands Politi efterlyser identiteten på den mand, der sættes i forbindelse med et drabsforsøg i Lyngby

Har du kendskab til manden på billedet her og den sølvgrå BMW? Så hører politiet gerne fra dig.

Nordsjællands Politi efterlyser nemlig identiteten på en mand, der sættes i forbindelse med et drabsforsøg i Lyngby - og information om, hvem der har kørt en sølvgrå BMW 125i med registreringsnummer BS71234 de seneste fire måneder.

Onsdag den 11. juli blev der affyret flere skud fra en bil, der jagtede en anden bil på Lundtoftevej i Lyngby. Ingen personer blev ramt ved skudepisoden, men Nordsjællands Politi betragter hændelsen som et drabsforsøg.

Siden har Nordsjællands Politi efterforsket sagen og efterlyser nu information om den bil, hvorfra skuddene blev afgivet, ligesom politiet også efterlyser en mand, som de sætter i forbindelse med skyderiet. Det drejer sig om en sølvgrå BMW 125i med registreringsnummer BS71234 samt en mand i 20'erne, der er mellemøstlig af udseende.

Foto: Politiet

Foto: Politiet

Den efterlyste bil blev stjålet i København i marts, og i går blev den fundet udbrændt i Allerød. Nordsjællands Politi mener, at bilen efter tyveriet primært har kørt rundt nord for København samt på Vestegnen, og politiet er interesserede i oplysninger om, hvem der har brugt den.

"Vi vil meget gerne høre fra nogen, der har information om manden eller bilen. Det kan både omhandle mandens eller bilens færden, ligesom vi også gerne vil have sat et navn på manden, idet han er interessant for sagen. Jeg kan af efterforskningsmæssige grunde dog ikke på nuværende tidspunkt fortælle, hvorfor han er interessant for sagen," fortæller politikommissær Allan Lørup fra Nordsjællands Politi.Tirsdag den 17. juli blev der ligeledes skudt i Lyngby, og Nordsjællands Politi arbejder ud fra en teori om, at de to skyderier hænger sammen, og at de skyldes en lokal konflikt imellem to kriminelle grupperinger.

Foto: Politiet

Foto: Politiet

"Den slags opførsel er fuldstændig uacceptabel, hvilket er en af grundene til, at vi relativt hurtigt efterlyser en interessant person med billede. Skyderi i det offentlige rum, og endda ved højlys dag, hører ingen steder hjemme, og derfor efterforsker vi begge skudepisoder intenst," siger Allan Lørup fra Nordsjællands Politi.

Hvis du har oplysninger i sagen, kan Nordsjællands Politi kontaktes på telefon 114.

Publiceret 20 July 2018 13:13

SENESTE TV

Mindeord: Svend Christensen er død

Dorete Dandanell, formand for Diabetes-foreningen I Lyngby-Taarbæk skriver på bestyrelsens vegne mindeord over Svend Christensen,der var et mangeårigt medlem af Diabetesforeningen.

Svend har ydet en uvurderlig indsats for diabetessagen i rigtig mange sammenhænge. Han var formand for Diabetesforeningen i Lyngby-Taarbæk i en årrække, sad i Regionsudvalget for Region Hovedstaden under Diabetesforeningen, hvor han i mange år arrangerede møder for en række kommuner, ligesom han i mange år repræsenterede Diabetesforeningen i Handicaprådet i Lyngby-Taarbæk kommune. Siden 2015 har han været medlem af bestyrelsen for Diabetesforeningen i Lyngby-Taarbæk.

På alle poster kæmpede Svend utrætteligt for at forbedre forholdene for diabetikere – ved oplysning, kvalificerede råd til forvaltningen om at bevillige de bedste - og ikke nødvendigvis de billigste - hjælpemidler og ved deltagelse i hundredvis af arrangementer.

Vi er meget kede af, at Svend er gået bort. Han var meget værdsat og besad en enorm viden. Nu kan vi ikke længere ”slå op i Svend”.

Æret være Svends minde - vore tanker går til familien.