Endnu et skyderi fandt sted i Lyngby tirsdag aften. Foto: Bjørn Nielsen, bpln.dk

Endnu et skyderi fandt sted i Lyngby tirsdag aften. Foto: Bjørn Nielsen, bpln.dk

Endnu et skyderi i Lyngby

Tirsdag aften blev der affyret skud ved DTU i Lyngby

Af
Anne Dahl Kristensen

Julie Bülow og Mikkel Brøgger Petersen

Opdateret 18/7-2018, 15.57:

Tirsdag aften klokken 20.54 fik Nordsjællands Politi en anmeldelse om, at en mørk Audi Stationcar kørte ad Akademivej ved DTU med en pistol ud ad vinduet. Bilen stoppede ved krydset ved Kollegiebakken, hvorefer en person stillede sig bag bilen og affyrede adskillige skud. Der er ikke meldinger om, at nogen personer skulle være blevet ramt, oplyser Nordsjællands Politi.

Da Politiet ankom til stedet, blev der sikret afskudte patronhylstre, og politiet kæder nu hændelsen sammen med skyderiet, der fandt sted på Lundtoftevej i Lyngby den 11. juli.

Flere borgere anmeldte kort efter skyderiet, at to personer netop havde parkeret en mørk Audi nær Paul Bergsøe Kollegiet i Nærum. Her stod personerne og fiflede ved bilen, inden de forsvandt i området. Nordsjællands Politi har efterfølgende sikret bilen, som er den samme, der blev set køre på Akademivej. Bilen skal nu undersøges nærmere.

Nordsjællands Politi efterlyser vidner der har set skyderiet eller episoden ved Paul Bergsøe Kollegiet, eller generelt har viden om baggrund og personer, der har været involveret i episoden. Politiet kan kontaktes på 114.

Man arbejder ud fra en teori om, at begge skyderier skyldes en lokal konflikt imellem to kriminelle grupperinger.

"Vi formoder ikke, at det vil udvikle sig til en længerevarende konflikt. Vi vil være synligt til stede i området, og vi har en massiv efterforskning i gang for at pågribe gerningsmændene," siger politiinspektør hos Nordsjællands Politi, Lau Thygesen, til Ekstra Bladet.

Det er kun en uge siden, det sidste skyderi, der fandt sted blot få hundrede meter fra gårsdagens episode.

Den 11. juli rykkede Politiet ud klokken 17.15 efter flere anmeldelser om skud.

Da udtalte vagtchef i Nordsjællands Politi, Søren Bjørnestad til BT, at:

"Eftersom der er blevet skudt med skarp ammunition i det offentlige rum, betragter vi det som et drabsforsøg,".

Ved skudepisoden var en større sølvgrå bil med to personer i, samt en lille mørk bil involveret. Heller ikke da, var der meldinger om at nogen skulle være truffet af skudene.

Publiceret 18 July 2018 09:30

SENESTE TV