"Jeg er ærgerlig over den nye linje, der lægges op til lokalt om at lægge afstand til Venstre for i højere grad at søge samarbejde med andre partier," siger Curt Købsted. Foto: Lars Schmidt
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Curt Købsted forlader DF og bliver løsgænger

Efter mere end 20 år som medlem meddeler partiets medlem af kommunalbestyrelsen gennem de seneste snart otte år, Curt Købsted, at han bliver løsgænger

Curt Købsted forlader Dansk Folkeparti af tre årsager. Han ønsker ikke - som DF-baglandet - at lægge afstand til Venstre. Han mener ikke, at samarbejdet internt i Dansk Folkeparti i Lyngby-Taarbæk er godt, og så synes han, at udlændingepolitikken overskygger det politiske arbejde for ældre og socialt udsatte.

Dét tog han konsekvensen af mandag aften, hvor han meldte sig ud af det parti, han har været medlem af i mere end 20 år, han har været lokalformand for og i de seneste snart otte år medlem af kommunalbestyrelsen for.

Han bliver dog i kommunalbestyrelsen som løsgænger.

Curt Købsted er, som sagerne står lige nu, ikke længere kandidat til kommunalbestyrelsen ved efterårets kommunalvalg. Han var nummer tre på DF's liste.

"I de kommende måneder vil jeg overveje min politiske fremtid og ser i den mellemliggende periode frem til et fortsat godt samarbejde med mine kollegaer i kommunalbestyrelsen," siger Curt Købsted.

Samarbejdet

Om bevæggrundene for afskeden med Dansk Folkeparti siger han:

"For det første har jeg altid vægtet det borgerlige samarbejde højt og mener ikke, at vi af den grund har haft samarbejdsproblemer med andre partier. Derfor er jeg ærgerlig over den nye linje, der lægges op til lokalt om at lægge afstand til Venstre for i højere grad at søge samarbejde med andre partier. Jeg mener, mulige samarbejdspartnere bør vurderes fra sag til sag," siger han:

"For det andet må jeg konstatere, at der lokalt mangler samarbejde i DF. Det gør det vanskeligt for mig at udføre den politik, som jeg finder vil være til største gavn for Lyngby-Taarbæk Kommunes borgere."

Læs artiklen om det dårlige samarbejde i DF her

Udlændingepolitikken

Flygtningeproblematikken og udenrigspolitikken er tredje grund til Curt Købsteds udmeldelse af Dansk Folkeparti, fortæller han:

"Udlændingepolitikken er kommet til at fylde så meget, at den overskygger mit store ønske om fortsat at arbejde for kommunens ældre og socialt udsatte. Som medlem af social- og sundhedsudvalget igennem snart to perioder ligger det mig stærkt på sinde, at der i en tid, hvor denne gruppe bliver større, og de økonomiske rammer mindskes, at der skabes de bedst mulige forhold for denne sårbare gruppe af medborgere," siger han - og slutter:

"Jeg går helt og holdent ind for en stram udlændingepolitik og har altid argumenteret for dette, når behovet opstod. Men det skred, der er sket på det seneste, hvor flygtningesagen landspolitisk gøres til et kommunalpolitisk anliggende, finder jeg ikke særligt formålstjenligt, fordi vores indflydelse lokalt er begrænset til bedst muligt at efterleve de pålæg, der kommer fra Christiansborg inden for nogle stramme økonomiske rammer."

Publiceret: 31. Januar 2017 11:45
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere