Den nye hjertestarter hænger udendørs til ved hovedindgangen til skolens SFO, så den er tilgængelig hele døgnet.
Den nye hjertestarter hænger udendørs til ved hovedindgangen til skolens SFO, så den er tilgængelig hele døgnet.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

’Du kan redde liv-skole’

Sankt Knud Lavard Skole i Lyngby er blevet en certificeret ”Du kan redde liv”-skole, hvilket betyder, at udvalgte lærere og andre medarbejdere har været på kursus i livreddende førstehjælp, og skolen har fået en hjertestarter

Eleverne på Sankt Knud Lavard Skole skal lære at redde liv. Derfor har skolen søgt og fået doneret en hjertestarter fra TrygFonden, og samtidig bliver skolen certificeret ”Du kan redde liv”-skole. Skolen forpligter sig dermed til at gå forrest for at uddanne eleverne til en generation af livreddere, der fremover skal være med til at sikre, at flere overlever hjertestop uden for hospital.

Derfor bliver alle elever i 6.-9. klasse fremover undervist i livreddende førstehjælp hvert skoleår, og udvalgte lærere har været på kursus i livreddende førstehjælp, så de er rustet til at undervise eleverne.

Bag initiativet står TrygFonden, som ønsker at videreudvikle den førstehjælpskultur, der er vokset frem i Danmark i de senere år, hvor flere og flere lærer at redde liv og træder til, hvis de er vidne til et hjertestop.

Alle landets skoler har mulighed for at blive certificeret ”Du kan redde liv”-skole. Skolerne kan gratis rekvirere klassesæt med genoplivningsdukker til brug i undervisningen samt en introduktion af lærerne i at bruge klassesættene i undervisningen.

Den nye hjertestarter hænger udendørs til ved hovedindgangen til skolens SFO, så den er tilgængelig hele døgnet. Hjertestarteren er registreret på hjertestarter.dk, så alle kan se, hvor den hænger, og 1-1-2 kan henvise til den, hvis de modtager alarmopkald om hjertestop i nærheden.

Publiceret: 09. September 2017 10:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere