Frivillig Fredag på det nedlagte landbrugsmuseum på Kongevejen. Foto: Lars Schmidt
Frivillig Fredag på det nedlagte landbrugsmuseum på Kongevejen. Foto: Lars Schmidt
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Én million til frivillige aktiviteter

46 lokale foreninger får i 2017 økonomisk støtte til deres aktiviteter

De frivillige sociale foreninger i Lyngby-Taarbæk Kommune modtager tilsammen næste år knap 1 million kr. Midlerne uddeles for at understøtte aktiviteter og initiativer, som igangsættes og drives frivilligt til glæde for kommunens borgere.

”En million kan jo lyde af meget, men det er det faktisk ikke, når vi har så mange fantastiske foreninger og aktiviteter, der kan bruge midlerne,” lyder det fra formand for Social- og Sundhedsudvalget Bodil Kornbek.

Alle er vigtige bidrag

I 2017 modtager 46 foreninger økonomisk støtte til deres aktiviteter. En stor del af foreningerne er lokalt forankrede. Bodil Kornbek uddyber:

”De indsatser og aktiviteter, vi støtter, er alle vigtige bidrag og samtidig meget forskelligartede. Foreningerne dækker tilsammen alle aldersgrupper - nogle aktiviteter er langvarige andre korte, nogle involverer mange, mens der i andre tilfælde er tale om en mindre gruppe. Samtidig er nogle aktiviteter helt nye udviklingsinitiativer, mens andre er en fortsættelse af gode igangværende indsatser.”

Dedikerede ildsjæle

Bodil Kornbek ser de frivillige som en uvurderlig hjælp til gavn og glæde:

”Jeg har heldigvis mange gange haft lejlighed til at møde frivillige fra det sociale område, og hver gang glæder det mig, at vi på den måde tager hånd om hinanden. Vi har i Lyngby-Taarbæk Kommune et stort antal dedikerede ildsjæle, som hver dag ønsker at yde en ekstra indsats for andre mennesker: ”vågekoner”, der våger over syge og døende på vores plejehjem, mentorer, der støtter unge til at finde en vej i livet, frivillige der gør en stor indsats for at integrere nye borgere i Lyngby-Taarbæk, selvhjælpsgrupper osv. Alt dette støtter vi som kommune med en lille million, men det er først og fremmest de frivillige og foreningernes fortjeneste, at vi har så mange gode tilbud til glæde for borgerne i Lyngby-Taarbæk,” siger Bodil Kornbek.

§ 18 midler

Social- og Sundhedsudvalget uddeler hvert år midler til frivilligt socialt arbejde - de såkaldte §18 midler. Fordelingen sker efter ansøgninger fra de frivillige sociale foreninger og organisationer. I fordelingen af midlerne vægtes det: at foreningen er lokalt forankrede i Lyngby-Taarbæk, at den frivillige indsats er kernen i det beskrevne projekt og at foreningen bidrager til samarbejde foreningerne imellem og mellem foreninger og Frivilligcentret. Udover de frivillige foreninger modtager Frivilligcentret i Lyngby-Taarbæk også støtte til deres drift og udvikling i samarbejde med de frivillige. Midlerne uddeles i begyndelsen af det nye år.

Publiceret: 10. Januar 2017 01:12
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere